http://www.bbc.co.uk/gardening
http://www.bbc.co.uk/gardening
Gardening, un site al BBC în care cei pasionaţi de grădinărit pot afla o mulţime de ponturi despre grădina perfectă. Site-ul se adresează unei game largi de vizitatori, oferind o serie de trucuri pentru tehnicile de bază de grădinărit până la expoziţii florale. În una dintre secţiunile site-ului, cei pasionaţi îşi pot crea propria grădină chiar şi în timpul iernii – grădina virtuală.
Funology sau ştiinţa de a te distra este un site menit să-i atragă pe cei mici în lumea ştiinţifică prin metode distractive. Aici, copiii se pot delecta cu diverse jocuri din care învaţă chiar şi atunci când se relaxează. Secţiunile site-ului includ o serie de experimente nepericuloase, reţete uşoare pentru dulciurile preferate, trucuri cu care vizitatorii îşi pot uimi apoi prietenii, glume şi ciudăţenii din lumea animală şi din mediul înconjurător.
http://exhibits.pacsci.org/nutrition/nutrition_cafe.html
Cu toţii ştim cât este de importantă nutriţia pentru o viaţă sănătoasă şi activă. Copiii nu pot fi convinşi însă în nici un fel să mănânce sănătos. Acesta este un site care sare în ajutorul părinţilor şi încearcă să îi tenteze pe cei mici să înveţe să se hrănească sănătos şi să afle de ce e nevoie de o alimentaţie variată. Nevoile nutriţionale diferă de la om la om, aşa că site-ul oferă o clasificare în funcţie de vârstă şi sex, pentru a oferi cele mai potrivite informaţii fiecărui vizitator în parte. Cei care se bazează pe cunoştinţele proprii despre nutriţie le pot verifica prin testele din secţiunea “Grab a grape”.
http://www.getty.edu/art/exhibitions/devices/choice.html
Despre mecanisme uimitoare aflăm de pe site-ul Getty, unde regăsim o expoziţie online inedită, în care vizitatorii pot să se joace cu o serie de exponate ale muzeului virtual, care în viaţa reală sunt obiecte foarte rare, prea fragile pentru a fi manevrate de privitori. Vizitaţi sala de lectură a site-ului pentru a afla informaţii detaliate despre fiecare obiect în parte.
http://www.worldwildlife.org/endangered/
World Wild Life este o organizaţie care încearcă să salveze ce a mai rămas din speciile aflate pe cale de dispariţie şi să creeze rezervaţii naturale pentru protejarea faunei şi florei. Vizitatorul, oricât de instruit ar fi, poate găsi pe acest site informaţii despre speciile în pericol de dispariţie. O atenţie aparte este atribuită ursului panda gigant şi tigrului, însă site-ul oferă informaţii despre o gamă largă de animale. Din jocurile virtuale, cei mici pot afla lucruri interesante, folositoare şi la şcoală.
http://www.nhm.ac.uk/nature-online/life/
Dinosaurs and Other Extinct Animals oferă celor fascinaţi de dinozauri şi alte creaturi dispărute de milenii poveşti fascinante despre lumea preistorică. Secţiunea Dino Directory oferă curiosului 1.300 de imagini cu 325 dintre cei mai studiaţi dinozauri. Bine structurat, site-ul informează despre specii de dinozauri, clasificate în funcţie de forma corpului, tipul de nutriţie, perioada sau zona în care au trăit.
http://evolution.berkeley.edu/
“Evolution” este un site educaţional, care îşi propune să elucideze apariţia şi dezvoltarea vieţii pe Pământ. Creatorii site-ului încearcă să răspundă întrebărilor: “Ce este evoluţia? Cum funcţionează ea?”, “Ce impact are evoluţia asupra vieţii mele?” şi “Care este istoria teoriei evoluţioniste?”. Pe lângă acestea, pe site se regăsesc şi principalele ştiri din biologie.
http://www.nasm.si.edu/research/ceps/etp/etp.htm
“Exploring the Planets” este un site specializat pentru iubitorii cosmosului şi pentru cei pasionaţi de ceea ce se întâmplă în univers. Aici, cei interesaţi pot găsi o mulţime de informaţii despre Soare, planetele sistemului solar, despre comete şi asteroizi sau pot studia dispozitivele de investigare a spaţiului cosmic. Foarte interesant de urmărit este şi misiunea navetei Voyager şi informaţiile tehnice despre aceasta. Vizitatorii site-ului pot face şi comparaţii între planete, între atmosferele sau formele lor de relief. De asemenea, acesta vă ţine la curent cu ultimele noutăţi astronomice.