x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Abundenţă de video pe net

Abundenţă de video pe net

de Mihai Manole    |    19 Mai 2008   •   00:00
Abundenţă de video pe net

ON-LINE ● Filmezi şi pui "în reţea"
Aproximativ 160 miliarde de materiale video generate de utilizatori vor circula pe internet peste 4 ani, în condiţiile unei explozii a web 2.0.



ON-LINE ● Filmezi şi pui "în reţea"
Aproximativ 160 miliarde de materiale video generate de utilizatori vor circula pe internet peste 4 ani, în condiţiile unei explozii a web 2.0.

Internauţii găsesc tot mai atractiv rolul de participanţi activi în lumea virtuală. Materialele video generate de utilizatori (UGV) vor asalta internetul, aici urmînd să circule, peste 4 ani, în jur de 160 miliarde de UGV-uri. Aşteptările privind producerea unui conţinut de o calitate ridicată şi dimensiunile tot mai mari ale fişierelor video vor face ca solicitările de lăţime de bandă să crească într-un ritm mai mare decît cel al posibilităţilor internetului de "găzduire" a noului tip de informaţie, potrivit unei analize a companiei In-Stat. Veniturile mondiale asociate domeniului conţinutului video generat de utilizatori vor depăşi 1,19 miliarde de dolari pînă în 2012, o contribuţie importantă avînd-o utilizatorii "mobili", cei care accesează materialele de pe celular. Piaţa "mobilă" web 2.0 este evaluată în prezent la circa 5,5 miliarde de dolari, potrivit analiştilor Juniper Research. În 5 ani veniturile urmează să crească în acest domeniu de 4 ori, pînă la 22,4 miliarde de dolari. Web 2.0 este un termen care adună la un loc blogg-uri, site-uri de socializare, wiki-uri, definind o nouă manieră de folosire a internetului.

LA NOI. Cel mai popular site românesc de partajare de fişiere video, imagini şi audio, trilulilu.ro, a fost cumpărat de un investitor francez care a plătit peste un milion de euro pentru 41% din acţiuni. Site-ul are în prezent 200.000 de utilizatori înregistraţi şi circa 3 milioane de vizitatori unici lunar.

×
Subiecte în articol: IT video