x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acţiunile Facebook recuperează parţial

Acţiunile Facebook recuperează parţial

23 Mai 2012   •   15:47



Actiunile Facebook au deschis azi in crestere cu peste 3%, recuperand din pierderile inregistrate in precedentele doua sedinte, in timp ce bursa din SUA a coborat, din cauza temerilor privind Grecia si a rezultatelor sub asteptari anuntate de Dell.

Titlurile Facebook se tranzactionau in urcare cu 3,2% la scurt timp de la deschiderea bursei, la circa 32 de dolari, fata de cotatia de 31 dolari din inchiderea de marti.

Facebook a pierdut ieri 8,9%, dupa declinul de 11% de luni, iar pretul actiunilor retelei de socializare, listata vineri pe Nasdaq, a ajuns cu circa 20% sub cotatia de 38 de dolari pe actiune de la debutul pe bursa.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut 0,52%, S&P 500 a scazut cu 0,6%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,87%, potrivit Reuters.

Pe de alta parte, banca de investitii Morgan Stanley si operatorul bursier Nasdaq OMX sunt tintele mai multor anchete si procese initiate de autoritatile financiare din SUA si de investitori referitor la modul in care s-a derulat oferta publica initiala a retelei de socializare.

Oferta publica initiala si listarea au atras atentia autoritatii americane care supravegheaza casele de brokeraj, Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare, dar si a Comisiei de Valori Mobiliare din SUA.

Reprezentantii celor doua institutii nu au indicat daca vor incepe investigatii, insa au mentionat ca analizeaza atent situatia, potrivit Reuters.

Autoritatile din statul Massachusetts au transmis o citatie catre Morgan Stanley pentru a prezenta noi informatii privind discutiile dintre analisti si investitori inaintea listarii Facebook.



×