x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amenzi pe piaţa serviciilor poştale

Amenzi pe piaţa serviciilor poştale

de Alexandru Radescu    |    15 Noi 2013   •   18:01
 Amenzi pe piaţa serviciilor poştale

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii a aplicat companiei CRX Suport Curier Expres S.R.L. o amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru că nu a transmis către expeditor contravaloarea rambursurilor încasate pentru trimiterile expediate prin serviciul ramburs.

Furnizorul CRX Suport Curier Expres S.R.L. nu se află la prima abatere, fiind sanctionat în trecut cu avertisment pentru aceeaşi contravenţie.

Serviciul ramburs este serviciul postal care are ca obiect trimiterile poştale înregistrate şi a cărui particularitate constă în achitarea contravalorii bunului care face obiectul trimiterii poştale de către destinatar expeditorului prin intermediul reţelei postale. Aşadar, furnizorul are obligaţia de a încasa, la predarea trimiterii poştale, contravaloarea bunului declarată de expeditor si de a o transmite ulterior expeditorului în termenul stabilit.

În cursul acestui an, pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute în regimul de autorizare generală pentru furnizarea serviciilor poştale, au mai fost sancţionaţi şi furnizorii Total Post Mail Services, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar Compania Naţională Poşta Română a cumulat trei amenzi a câte 5.000 de lei fiecare.

×