Alcatel-Lucent va transfera o parte din angajaţii din România în cadrul unor firme înfiinţate în parteneriat cu alte companii, nu îi va concedia, au declarat azi oficiali ai companiei.
Declaraţia apare în contextul anunţului făcut săptâmâna trecută de secretarul Comitetului European pentru Informaţie şi Dialog al Alcatel-Lucent, Philippe Saint-Aubin. Potrivit acestuia, grupul Alcatel-Lucent va renunţa la 564 de angajaţi din România, în cadrul unei decizii care vizează eliminarea sau externalizarea a peste 4.500 de locuri de muncă din Europa.
"La sfârşitul anului trecut, Alcatel-Lucent a făcut public un proces global de transformare, pentru eficientizarea activităţilor, prin selectare unui mediu de parteneri de top, într-un parteneriat de costuri, cum ar fi cele de marketing sau de servicii IT. Nu externalizăm activităţi, ci acestea vor avea o sursă comună", a declarat azi directorul de marketing pentru Europa de Sud-Est al grupului, Iulian Costea, citat de Mediafax.
"Informaţia externă privind activitatea din România a fost eronată", a mai spus Costea.
Proteste la Timişoara
În luna iunie, 50 de angajaţi ai filialei Alcatel-Lucent din Timişoara au organizat un protest în holul companiei faţă de externalizarea unor departamente şi au cerut, totodată, revenirea fostului director Alcatel Lucent Europa de Sud-Est, Dan Bedros.
Cei cincizeci de protestatari purtau tricouri albe şi agăţaseră pancarte pe care scria "Nu externalizării" şi "Îl vrem pe Dan Bedros înapoi".
În luna iunie, filiala din România (cea mai importantă din Europa de Sud-Est) avea 1600 de angajaţi, majoritatea fiind la Timişoara.
Citește pe Antena3.ro