x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţia care te anunţă...când vin RACHETELE. Utilă în zone de conflict, se instalează pe smartphone şi tablete

Aplicaţia care te anunţă...când vin RACHETELE. Utilă în zone de conflict, se instalează pe smartphone şi tablete

16 Iul 2014   •   13:10
Aplicaţia care te anunţă...când vin RACHETELE. Utilă în zone de conflict, se instalează pe smartphone şi tablete

Informaticienii israelieni au dezvoltat o aplicaţie care avertizează utilizatorii de terminale mobile inteligente în cazul lansării de rachete spre teritoriul Israelului. Pe fondul escaladării conflictului între Hamas şi Israel, cetăţenii israelieni au descărcat de peste 500.000 de ori aplicaţia pe telefoanele mobile, ce rulează sistemele de operare Android sau iOS, iar în SUA versiunea în limba engleză a aplicaţiei a fost descărcată de 50.000 de ori.

În momentul lansării unei rachete, serverele la care aplicaţia este conectată transmit un semnal alertă către telefoanele mobile şi tablete. 

Iniţial aplicaţia a fost creată pentru trimiterea de alerte pe telefoanele mobile privind zona de sud a Israelului, însă acum dezvoltatorii lucrează la o versiune nouă a aplicaţiei care să acopere şi centrul Israelului. 'Aplicaţia a fost dezvoltată ca să salvăm vieţi', a declarat Ari Sprung, unul dintre dezvoltatorii softului. (Agerpres)






×