x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Asaltul jocurilor video

Asaltul jocurilor video

de Alexandru Radescu    |    27 Aug 2007   •   00:00
Asaltul jocurilor video
Sursa foto: SEBASTIAN WILLNOW/

Timp de patru zile, oraşul german Leipzig a găzduit cel mai important tărg european destinat industriei jocurilor video. Piaţa mondială a jocurilor video este estimată in prezent la peste 20 de miliarde de euro.


Dacă la marile tărguri IT se constată o scădere a numărului vizitatorilor, iată că la evenimentele dedicate industriei jocurilor video prezenţa este intr-o creştere puternică. Pentru acest an, la Games Convention din Leipzig s-a inregistrat un plus de 30% la numărul de expozanţi (din 30 de ţări), iar pentru vizitatori se estimează un număr de 200.000, in creştere continuă. Preţul unui bilet a fost de 40 euro/zi, iar un tichet pentru cele patru zile a costat 130 euro. FILMharmonica Orchestra din Praga a interpretat bucăţi din coloane sonore ale unor jocuri precum Final Fantasy XI, StarCraft, New Super Mario Bros, Maniac Mansion: Day of the Tentacle, Metal Gear Solid 3: Snake Eater.


LANSĂRI. Cu prilejul tărgului, Microsoft a lansat in Europa Xbox 360 Elite, consola dispunănd de un hdd de 120GB şi de un conector HDMI pentru televiziune high-definition. Cu aceeaşi ocazie, Rockstar Games au prezentat Midnight Club: Los Angeles pentru Xbox 360 şi Playstation3 precum şi un "tenis table" pentru Wii. Sony a fost una dintre cele mai "agitate" companii prezente, anunţănd o mulţime de noutăţi, intre care: un serviciu de download video pentru PSP impreună cu Sky, video chat şi IM pentru PSP. De asemenea, un demo pentru PS3: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. De altfel, reprezentanţii companiei au anunţat peste 270 de noi titluri pentru toate modelele de console, pănă la Crăciun. Blizzard a prezentat al doilea expansion pentru WoW: Wrath of the Lich King, precum şi StarCraft II. Din partea Electronic Arts, cel mai aşteptat moment a fost FIFA 08 pentru Playstation 3, dar au fost prezentate şi Need for Speed Pro Street, Crysis, Medal of Honor Airborne, Boogie, The Simpsons, Skate and Rock Band.


Colecţie

Printre atracţiile ediţiei din acest an de la Convention Games s-a numărat şi consola Atari Lynx. "Venerabilul" dispozitiv datează din anul de graţie 1989 şi aparţine colecţionarului Rene Meyer.


×
Subiecte în articol: IT video