x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Asia punctează in IT&C

Asia punctează in IT&C

de Mihai Manole    |    31 Aug 2007   •   00:00

Pe continentul asiatic are loc o efervescenţă in industria de IT&C.Pe continentul asiatic are loc o efervescenţă in industria de IT&C.

Pe continentul asiatic are loc o efervescenţă in industria de IT&C. Fie că e vorba despre jocuri, internet sau telefonie, potenţialul asiatic este exploatat din plin, lucru vizibil in rezultatele financiare obţinute de companiilor de profil in această regiune.

Populaţia de internauţi a Asiei numără peste 400 de milioane de utilizatori. In materie de jocuri online se estimează că primii zece producători asiatici vor genera venituri de peste 2,5 miliarde de dolari pănă in 2008, anul trecut acestea situăndu-se la nivelul de 2 miliarde. Potrivit unui studiu realizat de Pearl Research, China, Vietnam şi India vor fi ţările responsabile cu cea mai mare parte din creştere, toate trei avănd un segment larg al populaţiei tinere şi devenind din ce in ce mai urbane. Â

Avănd avantajul de a fi gazda Jocurilor Olimpice de anul viitor, China inregistrează o creştere consistentă a numărului de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin internet (IPTV). In al doilea trimestru al anului acesta a ajuns la 736.000 de abonaţi, potrivit Analysys International, in creştere cu 20,3% faţă de trimestrul anterior. Recent, India a devenit a doua piaţă ca importanţă pentru Nokia, devansănd Statele Unite. China se află pe prima poziţie, estimăndu-se că se va depăşi in curănd numărul de 500 de milioane de conexiuni mobile in această ţară, in timp ce in India vor fi la sfărşitul anului aproximativ 211 milioane de conexiuni. In timp ce Nokia se aşteaptă la o creştere cu 10 procente a vănzărilor de telefoane mobile in 2007, pentru Asia procentul este de 15%. In producţia de calculatoare, jucătorii asiatici din domeniu au făcut o rocadă in clasament, in urma preluării de către compania taiwaneză a firmei americane Gateway. Acer ii devansează astfel pe chinezii de la Lenovo, ajungănd pe locul trei in topul celor mai importanţi producători de calculatoare.

×
Subiecte în articol: IT