x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Au început concedierile la fabrica Nokia de la Jucu

Au început concedierile la fabrica Nokia de la Jucu

30 Oct 2011   •   12:15

Primii angajati care vor fi disponibilizati de la fabrica Nokia din comuna clujeana Jucu au fost anuntati in aceasta dimineata, cateva zeci de persoane afland astfel ca nu li se prelungesc, de la 1 noiembrie, contractele incheiate pe perioada determinata. Este vorba despre angajati ai unor firme de recrutare - Trenkwalder si Lugera - care aveau contracte pe perioada determinata, a declarat liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, citat de corespondentul Mediafax.

Un angajat al Nokia a declarat corespondentului Mediafax ca la 50 de muncitori care au iesit, duminica dimineata, din schimb li s-a cerut sa predea cheile de la dulapuri, halatele si au fost anuntati ca nu mai trebuie sa vina la lucru. Angajatii au mai fost anuntati ca vor primi inca doua luni salariu, in baza unui act aditional.
Potrivit sursei citate, angajatii Nokia au fost anuntati ca toti "externii" (persoane angajate de firmele Lugera si Trenkwalder pe perioada determinata in functie de volumul de comenzi ale Nokia) vor fi disponibilizati pana in 1 noiembrie.

"Am fost anuntati ca angajatii externi, care au contract pe perioada determinata, vor fi concediati din 1 noiembrie", a declarat angajatul.
El a afirmat ca in total este vorba despre 200 de persoane, din care 50 au fost anuntate duminica, iar cei 200 de angajati externi au fost informati ca nu vor primi salarii compensatorii din partea Nokia, dar vor mai fi platiti inca doua luni, pentru noiembrie si decembrie, chiar daca nu mai vin la lucru.
Conform aceleiasi surse, in privinta celorlalti angajati ai companiei finlandeze, care raman in fabrica pana la finele anului, conducerea a anuntat ca vor fi platiti dublu pe lunile octombrie si noiembrie, iar despre platile compensatorii oamenii vor primi informatii saptamana viitoare.
Vineri, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, declara ca autoritatile judetene negociaza cu oficialii Nokia acordarea a 20 - 30 de salarii compensatorii pentru angajatii fabricii din Jucu care urmeaza sa fie disponibilizati si ca, in paralel cu negocierile purtate de institutie cu reprezentantii companiei finlandeze, au loc discutii intre sindicalisti si oficialii companiei finlandeze.

×