x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Banii in lumile virtuale

Banii in lumile virtuale

de Mihai Manole    |    31 Mai 2007   •   00:00
Banii in lumile virtuale

Investiţiile pe care companiile le fac in lumile virtuale pot fi primul pas pentru construirea unei afaceri profitabile. Licenţele bancare pentru Entropia Universe s-au văndut cu 400.000 de dolari.


Lumile virtuale evoluează rapid şi tot mai multe aspecte ale realităţii işi găsesc un corespondent in acest tip de univers. Recent, sistemul bancar virtual a primit susţinerea unei bănci reale. Banca germană Wirecard se numără printre cei patru investitori care au cumpărat licenţe bancare emise in lumea virtuală Entropia Universe, care reuneşte peste 590.000 de membri intr-o comunitate online in care antreprenorii au şansa să devină oameni de afaceri de succes, dar in cyberspaţiu. Â

INVESTIŢII. Entuziaşti ai realităţii virtuale au plătit 400.000 de dolari pentru cumpărarea acestui tip de licenţe, care permit deţinătorilor lor să imprumute membrii acestei comunităţi pentru achiziţii virtuale. Proprietarii licenţelor vor avea exclusivitate in acest domeniu timp de doi ani, după care Entropia va putea lansa noi licenţe.

Investiţia băncii germane Wirecard a fost de 59.060 de dolari, justificată de interesul in creştere al publicului pentru realitatea virtuală. Alte investiţii importante au fost făcute de proprietarul unui club de noapte in universul Entropia şi unul dintre cei mai cunoscuţi jucători la nivel mondial, Jon Jacobs (90.000 de dolari), un jucător celebru din Second Life, Anshe Chung (60.000 de dolari), dar şi un antreprenor anonim, care a ales să investească 95.000 de dolari.

OFERTĂ. First Meta, companie specializată in servicii financiar-bancare cu sediul in Singapore, vrea să ii doteze pe locuitorii Second Life cu carduri de credit. Oficialii iau in considerare faptul că in lumea virtuală se fac tot mmtimpul tranzacţii de bunuri sau terenuri şi există bănci, dar acestea se limitează doar la depozite de dolari Linden, moneda oficială a tărămului.




×
Subiecte în articol: IT dolari