x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bilanţ: An bun pentru phishing

Bilanţ: An bun pentru phishing

de Mihai Manole    |    21 Dec 2007   •   00:00
Bilanţ: An bun pentru phishing
Sursa foto: Szasz-Fabian Jozsef/

Peste 3 miliarde de dolari au fost furaţi in 2007 prin atacurile de tip phishing numai in Statele Unite. Phishingul reprezintă obţinerea şi folosirea frauduloasă, pe cale electronică, a unor informaţii personale care oferă acces la conturile posesorilor.

Peste 3 miliarde de dolari au fost furaţi in 2007 prin atacurile de tip phishing numai in Statele Unite. Phishingul reprezintă obţinerea şi folosirea frauduloasă, pe cale electronică, a unor informaţii personale care oferă acces la conturile posesorilor. BitDefender a plasat phishingul pe locul 6 in topul celor mai intălnite tipuri de spam din acest an. Potrivit unui sondaj realizat de Gartner, din toţi consumatorii care au fost ţinta phishingului in 2007 (peste 3,6 milioane), aproximativ 3,3% au pierdut bani in urma acestor atacuri, faţă de 2,3% căt s-au aflat in această situaţie in 2006. Media pierderilor, raportată la numărul de incidente, a fost in 2007 de 886 de dolari, faţă de 1.244 de dolari in 2006. Incurajator este faptul că rata de recuperare a pierderilor a crescut anul acesta la 64% din pierderile inregistrate. Cu un an in urmă, acest indicator se situa la nivelul de 54%. In 47% din cazuri, ţinta atacurilor au constituit-o cardurile de debit, fiind urmate, in proporţie de 32%, de cardurile de credit şi, cu 24%, de conturile bancare.

TENDINŢĂ. Phishingul şi atacurile malware (maliţioase) vor fi in continuare o afacere profitabilă pentru iniţiatorii lor. Reţelele de publicitate vor fi responsabile pentru "livrarea" a 30 de procente din codurile maliţioase care vor infecta computerele consumatorilor.

×
Subiecte în articol: IT