x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bloggeri în arest

Bloggeri în arest

de Mihai Manole    |    17 Iun 2008   •   00:00

13:29În 2008, numărul de bloggeri arestaţi va fi de 36 de ori mai mare decît anul trecut, se estimează într-un raport anual al Universităţii din Washington. Numărul bloggerilor arestaţi pe plan internaţional este în creştere, motivele principale fiind criticile aduse guvernelor şi dezvăluirea abuzurilor la adresa drepturilor omului, informează ediţia online a BBC.



În 2008, numărul de bloggeri arestaţi va fi de 36 de ori mai mare decît anul trecut, se estimează într-un raport anual al Universităţii din Washington. Numărul bloggerilor arestaţi pe plan internaţional este în creştere, motivele principale fiind criticile aduse guvernelor şi dezvăluirea abuzurilor la adresa drepturilor omului, informează ediţia online a BBC.

Potrivit raportului, 64 de persoane au fost arestate din 2003 pentru că şi-au postat părerile pe blog, mai mult de jumătate din arestări fiind făcute în China, Egipt sau Iran. În 2007, numărul arestărilor motivate de publicarea opiniilor legate de chestiuni politice a crescut de trei ori faţă de 2006. Perioada medie de închisoare pentru bloggeri este de 15 luni, se arată în raport, creşterea numărului de arestări fiind o dovadă a importanţei politice tot mai mari a blogurilor. Numărul real de bloggeri arestaţi ar putea fi mai mare decît cel prezentat în raport, în condiţiile în care în multe situaţii a fost greu de verificat care au fost motivele care au stat la baza arestării.

×
Subiecte în articol: IT