x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Brand - Produse IT etichetate

Brand - Produse IT etichetate

de Alexis Munteanu    |    24 Ian 2007   •   00:00
Brand - Produse IT etichetate
BUSINESS - Produse sub marca inregistrata
Romania a investit 400.000 de lei in 2006 ca sa puna eticheta produselor IT romanesti si urmeaza sa aloce o suma similara anul acesta pentru promovarea identitatii de marca "Romania IT".

"Ca urmare a eforturilor Coalitiei TEKH 21, avem primul brand sectorial de export din Romania", care vine impreuna cu un manual de folosire, a declarat ieri ministrul-delegat pentru Comert, Iuliu Winkler. Banii pentru dezvoltarea proiectului au fost alocati de Ministerul Economiei si Comertului. Aproximativ 9.000 de firme din sectorul IT vor putea folosi aceasta marca pentru produsele destinate exportului, a adaugat acesta.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a precizat ca brandul "Romania IT", care promoveaza talentul creativ si excelenta in tehnologie, va atrage noi investitii in economie si va permite o crestere anuala in acest domeniu cu aproximativ 50%. El a estimat ca sectorul IT a contribuit in anul 2006 cu 4,19 procente la cresterea Produsului Intern Brut, fata de 3,9 procente in 2005.

CIFRE. Exporturile companiilor romanesti din domeniul IT ar putea depasi in urmatorii doi-trei ani valoarea anuala de un miliard de euro, reprezentand o crestere de la an la an cu circa 50%, a declarat Winkler. Nagy a apreciat ca exporturile de produse IT romanesti s-au ridicat in 2006 la aproximativ 450 de milioane de euro.

"Potrivit datelor preliminare, cifra de afaceri a companiilor autohtone care activeaza in acest sector a depasit un miliard de euro", a spus ministrul. Primul eveniment unde va fi utilizata noua imagine de brand va fi targul international CeBit 2007, ce se va desfasura intre 15-21 martie la Hanovra.

×
Subiecte în articol: IT