x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bucureştiul, în pregătiri pentru Campionatul Mondial de Sport Electronic

Bucureştiul, în pregătiri pentru Campionatul Mondial de Sport Electronic

de Alexandru Radescu    |    21 Oct 2013   •   14:47
Bucureştiul, în pregătiri pentru Campionatul Mondial de Sport Electronic

Peste 200 de gameri profesionişti, din 50 de ţări, sunt asteptaţi la Campionatul Mondial de Sport Electronic, eveniment organizat în premieră în România: Bucureşti, 1-3 noiembrie.  

„Vedetele Campionatului Mondial de Sport Electronic sunt diversele jocuri – de la shooter-ul Alliance of Variant Arms (A.V.A.), la jocurile de strategie League of Legends şi StarCraft 2 şi fighting action-ul Tekken Tag Tournament 2”, a precizat Silviu Stroie, preşedintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

Numărul disciplinelor jucate de bărbaţi este egal cu cel al turneelor la care vor participa femei. La competiţiile de League of Legends şi A.V.A. vor participa doar bărbaţi, iar valoarea premiilor este de 20.000 euro şi, respectiv, 13.000 euro. Celelalte două discipline din competiţia feminină, unde s-au înscris 13 jucătoare la StarCraft 2 şi 10 la Tekken Tag Tournament 2 , oferă premii de câte 2.000 euro.

În plus, spectatorii de la Sala Polivalentă vor avea ocazia să câştige şi ei diverse premii în valoarea de peste 7.000 de euro, dacă vor participa la concursurile organizate special de către partenerii evenimentului. În total, premiile evenimentului ajung la valoarea de 44.000 de euro.

România este membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu susţinerea ligii, reprezentanţii ţării noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasând România an de an între primele trei din lume, în clasamentele pe naţiuni (http://www.ie-sf.com/).

×