x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Business - Operatorii mobili „se bat“ pe lan]urile de retail GSM

Business - Operatorii mobili „se bat“ pe lan]urile de retail GSM

de Alexandru Radescu    |    27 Mar 2008   •   00:00

|n 2001, retailer-ul GSM Proton Tehnologies anun]a cu m~ndrie faptul c` a ob]inut titlul de „cel mai bun agent independent Dialog“. Iar ca planuri de viitor, compania \[i propunea la un moment dat s` de]in` un loc în „Top 3 al partenerilor Orange“.



|n 2001, retailer-ul GSM Proton Tehnologies anun]a cu m~ndrie faptul c` a ob]inut titlul de „cel mai bun agent independent Dialog“. Iar ca planuri de viitor, compania \[i propunea la un moment dat s` de]in` un loc în „Top 3 al partenerilor Orange“.

De altfel, acest deziderat este \nc` prezent pe site, de[i Vodafone a anun]at ieri semnarea documentelor de preluare a unui pachet majoritar de actiuni in cadrul Proton. Prin aceast` tranzac]ie, Vodafone Romania dob~ndeste p`r]ile sociale reprezent~nd 2/3 din capitalul social al Proton Tehnologies. Proprietarul retailer-ului, Gabriel Cristian Sandu, va ram~ne implicat pe termen mediu ca asociat minoritar semnificativ, cu un pachet de 34% din actiuni,  [i va ocupa pozi]ia de manager la nivel executiv \n cadrul Proton Tehnologies. Retailer-ul va deveni distribuitor exclusiv pentru produsele [i serviciile Vodafone, dup` un proces de rebranding al magazinelor, re]eaua de distribu]ie cuprinz~nd 73 de magazine. În luna septembrie 2007, Vodafone România a preluat toate cele 55 de magazine de]inute de Petrocom D&V, precum [i opera]iunile postpaid (abonamente) ale firmei. La finele anului 2007, re]eaua de magazine Vodafone din România num`ra 146 de unit`]i.


Reac]ia Orange

La c~teva ore dup` anun]ul Vodafone, rivalii de la Orange au ie[it pe pia]` cu un parteneriat strategic cu lan]ul de magazine Say, loca]ii situate cu prec`dere în galeriile comerciale [i mall-uri. Magazinele Say sunt de]inute de MCS Communications, parte a grupului israelian Milomor Trade & Communication, care mai de]ine HAT Group România, importatorul telefoanelor mobile Samsung, [i DTH Television, furnizorul serviciului de televiziune prin satelit Boom TV. Compania a preluat în septembrie 2007 un num`r de 46 de magazine din lan]ul Turbo Photo&GSM, iar \n prezent re]eaua Say num`r` 63 de magazine. Orange România distribuie produsele [i serviciile prin intermediul a 77 de magazine proprii [i 1.000 de magazine partenere.

×
Subiecte în articol: IT magazine