x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Camerele trec pe hard

Camerele trec pe hard

22 Ian 2008   •   00:00
Camerele trec pe hard

Camerele video cu HDD au câştigat bătălia în faţa celor cu stocare miniDV sau DVD. Pentru 2008 se estimează că piaţa de aparate foto-video va creşte cu maximum 30% în România.



Camerele video cu HDD au câştigat bătălia în faţa celor cu stocare miniDV sau DVD. Pentru 2008 se estimează că piaţa de aparate foto-video va creşte cu maximum 30% în România.


Altfel decât la alte produse electronice sau IT, camerele video cu hard disk câştigă tot mai mult din piaţa de profil. "Datorită faptului că foarte mulţi şi-au cumpărat deja televizoare HD ready sau full HD, se va resimţi şi o creştere a vânzărilor pentru camerele video High Definition, fiind dorinţa din ce în ce mai puternică de a viziona un conţinut HD mai performant", spune Marius Dinu, product manager eMAG. "Din punctul de vedere al suportului de stocare, va fi o creştere spectaculoasă pentru camerele video cu HDD, unde duratele de înregistrare sunt mai lungi decât la miniDV sau DVD. Hard-ul acestor camere va ajunge la capacităţi de stocare de până la 120GB", arată oficialul magazinului online.


La eMAG.ro s-au vândut anul trecut 4.100 unităţi de camere video, peste 50% fiind cu hard disk, restul fiind modele pe suport miniDV, DVD sau card. În luna decembrie, compania a vândut 4.300 de camere foto şi video. În ceea ce priveşte vânzările Flamingo pe acest segment de business, compania a vândut în decembrie 25% din totalul camerelor video în 2007. Pentru 2008 se estimează că piaţa de aparate foto-video va creşte cu maximum 30%.


GLOBAL. La nivel mondial se estimează că în 2007 s-au vândut aproximativ 130 de milioane de aparate foto (o creştere de 50% pentru dispozitive D-SLR), în timp ce vânzările de camere video au depăşit pragul de 20 de milioane de unităţi. Pentru piaţa românească a camerelor foto, estimările pe anul trecut sunt la peste 400.000 de unităţi, cifrele variind considerabil între firmele de analiză de piaţă şi reprezentanţii locali ai marilor producători. Pentru 2008, oficialii BenQ România văd o piaţă locală de aproximativ 500.000 de unităţi.




×
Subiecte în articol: IT video