x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce a rămas din CERF?

Ce a rămas din CERF?

de Alexandru Radescu    |    Mihai Manole    |    07 Mai 2008   •   00:00
Ce a rămas din CERF?

CERF îşi deschide astăzi porţile, cu un număr de firme expozante în scădere faţă de anul trecut şi cu o suprafaţă de expunere cu 1.500 de metri pătraţi mai mică.

EVENIMENT - Computers & Electronics Romanian Fair – ediţia XVII

CERF îşi deschide astăzi porţile, cu un număr de firme expozante în scădere faţă de anul trecut şi cu o suprafaţă de expunere cu 1.500 de metri pătraţi mai mică.

Şi anul acesta sectorul comunicaţiilor se anunţă a fi principala atracţie a expoziţiei de “computere şi electro­nice”. Acest sector beneficiază de o suprafaţă de expunere de 3.400 de metri pătraţi. Cel mai mare stand (411 metri pătraţi) aparţine Rom­telecom şi Cosmote, fiind urmat la dimensiuni de standurile Vodafone şi Orange.

Suprafaţa de expunere a CERF a scăzut cu 1.500 de metri pătraţi faţă de anul trecut, la 12.500, şi numărul firmelor expozante, 130 anul acesta, fiind în scădere. Această tendinţă se manifestă şi în cazul marilor expoziţii internaţionale de profil, fiind explicată de organizatori prin orientarea companiilor către “evenimente verticale”, mai specializate. La această ediţie, expoziţia va fi şi gazda celei mai importante com­petiţii de gaming din România, la care s-au înscris peste 100 de concurenţi, în noaptea de sîmbătă spre duminică urmînd să aibă loc un maraton în gaming. De asemenea, cele mai bune fotografii în cadrul ex­poziţiei vor fi premiate. Printre noutăţile acestui an, standul ECO TIC (programul de colectare şi reciclare a deşeurilor electrice şi electro­nice), precum şi o delegaţie de 13 firme din Taiwan.

Abandonuri. Organizatorii speră ca la ediţia din acest an să se menţină numărul de vizitatori de anul trecut, respectiv 60.000. La ediţia din 2005, numărul de vizitatori a fost de 80.000 de persoane. Dacă în 2007 a ieşit în evidenţă lipsa a 12 mari companii din industrie, iată că în acest an lista ab­sen­ţilor se măreşte. Alcatel-Lucent, BitDefender, UltraPro sînt alte nume importante de pe piaţă care renunţă la CERF. Printre alţi absenţi importanţi: Zapp, UPC, Samsung, Philips, ZTE, Flamingo etc.

×
Subiecte în articol: IT