x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cel mai mare targ al jocurilor video

Cel mai mare targ al jocurilor video

de Alexandru Radescu    |    22 Aug 2005   •   00:00
Cel mai mare targ al jocurilor video

Pentru patru zile, orasul german Leipzig a fost capitala jocurilor video. Gameri inraiti, mari producatori de jocuri si console, conferinte, lansari si testari de produse: "The Games Convention". Printre obiectivele editiei din acest an: impulsionarea pietei germane a industriei de jocuri video.

Cel mai mare salon de jocuri video din Europa si-a inchis ieri portile, dupa patru zile de prezentari, expozitii si conferinte al caror succes a depasit asteptarile organizatorilor. Cu aceasta ocazie, Nintendo a anuntat cea mai mica consola - GameBoy Micro, Microsoft a prezentat configuratia si pretul lui Xbox 360, iar Sony a venit cu "vedeta" care va fi lansata in Europa peste cateva zile, PlayStation Portable.

TINTA: GERMANIA. "Avem de luptat in continuare impotriva perceptiei conform careia jocurile video ii prostesc pe cei tineri", a declarat pentru Cnet Gerhard Florin, manager pe Europa al Electronic Arts, referindu-se la piata germana.

IMPULSIONARE. De altfel, una dintre temele majore de discutie in cadrul conferintelor a fost aceea de a impulsiona piata locala, avand in vedere ca nu exista producator major software si hardware in acest domeniu. Conform unor studii prezentate la targ, exista doar o consola la zece familii in Germania, comparativ cu una la trei familii in Statele Unite.

SUCCES. La aceasta editie au participat peste 280 de expozanti din 15 tari, numarul vizitatorilor trecand de 100.000. Numai in prima zi au fost inregistrati 28.000 de vizitatori, cu 75% mai mult decat la deschiderea din 2004. Potrivit organizatorilor evenimentului, anul trecut, germanii au cheltuit 466 de milioane de euro pentru jocuri video, cu 15% mai mult decat in 2003.

La nivel mondial se cheltuie anual peste 25 de miliarde de dolari de catre fanii din domeniu pentru achizitonarea de programe software si echipamente hardware.

CONSOLA CAT UN CELULAR
Compania Nintendo a anuntat in cadrul targului de la Leipzig ca va lansa in Japonia, pe 13 septembrie, noua sa consola de jocuri GameBoy Micro, care are dimensiunile unui telefon mobil, pretul fiind de 109 dolari. Compania japoneza intentioneaza sa atraga, prin intermediul acestui dispozitiv, noi categorii de clienti, si anume femeile sau jucatorii ocazionali, care nu au la dispozitie foarte mult timp pentru a se juca. Reprezentantii Nintendo au precizat ca GameBoy Micro este consola cu cele mai mici dimensiuni din lume, cantarind doar 80 de grame. Compania estimeaza ca in anul fiscal care se va termina in martie 2006 va comercializa, pe plan mondial, patru milioane de dispozitive Micro.
×
Subiecte în articol: IT video