x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celularul şi socializarea

Celularul şi socializarea

de Mihai Manole    |    08 Oct 2007   •   00:00
Celularul şi socializarea

Americanilor le place mai mult să socializeze pe telefonul mobil decăt europenilor, majoritatea preferănd MySpace şi Facebook drept destinaţie virtuală.


Americanilor le place mai mult să socializeze pe telefonul mobil decăt europenilor, majoritatea preferănd MySpace şi Facebook drept destinaţie virtuală.

Reţele sociale se extind tot mai mult in spaţiul mobil. M:Metrics, companie care se ocupă cu analiza pieţei mobile, a colectat date atăt de la utilizatorii americani, căt şi de la cei europeni, vest-europeni mai precis, pentru a crea o imagine de ansamblu a dinamicii reţelelor sociale, prezentată de eMarketer. Rezultatul a fost că aproximativ 12,3 milioane de utilizatori au accesat site-ul unei reţele sociale de pe telefonul mobil pe parcursul unei luni.

Pe perioada analizată, consumatorii din Statele Unite au fost mai activi in această privinţă decăt cei europeni, numărul celor care au intrat intr-o reţea socială fiind mai mare cu 3,5%, adică aproximativ 7 milioane de utilizatori. In privinţa utilizatorilor impătimiţi, care accesau acest tip de servicii de mai multe ori pe săptămănă sau chiar zilnic, Statele Unite "găzduieşte" 1,8% din această categorie.

Marea Britanie conduce in topul european al celor mai numeroşi fani impătimiţi ai reţelelor sociale, cu aproximativ 1,1 milioane de astfel de utilizatori, fiind urmată de Spania, care contabilizează circa 750.000.

Potrivit M:Metrics, site-urile MySpace şi Facebook conduc in topul preferinţelor utilizatorilor atăt in Statele Unite, căt şi in Marea Britanie, atrăgănd ceva mai mult din publicul american (3,7 milioane utilizatori) şi ceva mai puţin de jumătate din cel britanic (440.000 utilizatori). Bebo, un site britanic de profil, a prezentat interes pentru 288.000 de utilizatori, in timp ce in alte ţări europene MSN a fost destinaţia preferată a utilizatorilor.

×
Subiecte în articol: IT