x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Colectia 007 de la Sony

Colectia 007 de la Sony

21 Dec 2006   •   00:00
Colectia 007 de la Sony
EVENIMENT > GADGET
Sony a lansat prin intermediul site-ului de personalizari a propriilor produse, denumit SonyStyle, o colectie de gadgeturi cu brandul 007.

Gadgeturile in editie limitata au fost create cu ocazia lansarii celui mai nou film din colectia James Bond, Casino Royale, si includ un laptop VAIO TX, un Sony UX Micro PC, o camera digitala Cyber-shot T-50 si un Micro Vault de 1 giga. Acestea vin intr-o servieta din aluminiu si un "welcome kit" 007.

LAPTOP. Avand putin peste 20 mm grosime si o greutate de 1,24 kg, are o autonomie de noua ore si un exterior din fibra de carbon, mai rezistent si mai usor decat otelul.

CAMERA FOTO. Are un CCD de 7.2 megapixeli cu stabilizator optic de imagine, un zoom de 3X, sustinut de un LCD touchscreen de 3 inch.

MICRO PC. Este un minicomputer ce ruleaza Windows XP pe un ecran de numai 4.5 inch si suporta o rezolutie de 800x600. Acesta vine echipat cu doua camere, una pentru videoconferinte VoIP si una situata in spate, pentru poze.

USB STICK. Micro Vault este un USB flash drive foarte compact, ce poate stoca cu ajutorul unui soft special, numit Virtual Expander, cu pana la de trei ori mai multe informatii.

Produsele sunt disponibile de la data de 10 noiembrie si au un pret de 3.900 $. Camera foto si stick-ul USB Micro Vault pot fi achizitionate separat cu 600 $, respectiv 60 $.

jWIN iLuv i1055
Compania jWin Electronics a lansat un media player portabil cu DVD drive incorporat. Acesta se numeste iLuv i1055, are un ecran de 7 inch si da posibilitatea de a fi conectat la iPod. Media playerul poate fi alimentat de la orice sursa de curent, cum ar fi o masina, sau de la acumulatorul incorporat. Are iesire S-Video, Video In/Out si Audio In/Out. Playerul i1055 are un pret de 229,95 $ pe site-ul oficial si vine impachetat cu o geanta speciala si o pereche de casti, gratuit. Avand in vedere ca pe alte site-uri este vandut cu 179,78 $ fara aceste accesorii, ne putem da seama de unde apare diferenta.
Mouse cu incalzire
Deseori se intampla in anotimpul friguros sa ai mana atat de rece incat sa nu mai poti folosi mouse-ul ca sa dai un click sau sa iti verifici mail-ul. Mouse-ul vandut de magazinul online Brando este un mouse normal la prima vedere, optic, cu o rezolutie de 800 dpi, rotita de scroll si o temperatura constanta de 45 de grade Celsius. In cazul in care nu ai caldura nici iarna aceasta sau locuiesti undeva intr-un iglu la Polul Nord, mouse-ul incalzit pe USB ar putea fi solutia pentru tine. Mai ales ca acesta are o forma ergonomica, asa ca nu vei avea senzatia ca tii o plita calda in mana in timp ce navighezi.

Telefon cu ata, fara ata
Cati dintre noi nu am incercat sa construim celebrele telefoane cu ata? Cele pe care le confectionai din doua pahare din plastic legate cu un fir subtire si sa realizezi cu stupoare ca functioneaza. Ei, se pare ca un american, pe nume Duncan Wilson, a revolutionat aceasta tehnologie straveche scapand de elementul care intermedia discutia... respectiv ata. Acesta a creat un concept de walkie-talkie in forma de pahar, numai ca, in loc de ata, discutia este purtata cu ajutorul undelor radio. Se pare ca pana si micile inventii ale copilariei mai sufera un "upgrade" din cand in cand.

Fii regizor cu Dazzle Video Creator!
Dazzle Video Creator este un dispozitiv plug-and-play cu port USB care permite utilizatorului sa transforme in format digital un fisier video de pe o camera video, o caseta VHS sau orice echipament video cu iesiri analoage. Gadget-ul foloseste un chip cu ajutorul caruia transforma orice inregistrare in format MPEG sau DivX fara sa faca abuz de resursele procesorului. Astfel clipurile pot fi exportate pe un Apple Video iPod sau pe un Play Station. DotAri. Dazzle vine la pachet cu aplicatia software Instant DVD Recorder, care permite utilizatorului sa transfere inregistrarile de pe casete direct pe DVD, si Pinnacle Studio QiuckStart, pentru a finisa un film inainte de a-l pune pe un suport de stocare.
Smart Modem, internet rapid
Vodafone Smart Modem 3G broadband furnizeaza acces la internet pentru utilizatorii individuali de PC sau de laptop, la o viteza (teoretica) de pana la 1,4 mbps, de patru ori mai mare decat cea oferita de 3G. Asta pentru ca foloseste tehnologia HSDPA, o "imbunatatire" destul de fierbinte adusa retelelor 3G. In teste, modemul a descarcat continut de pe internet la o viteza medie de 250 KB/s. Softul de instalare este stocat automat in memoria modemului, conectandu-se automat la computer atunci cand este legat la portul USB. Avantajul este ca il poti conecta la orice computer fara sa mai fie nevoie sa instalezi drivere. Dezavantajul ar fi ca pot aparea erori de conectare daca schimbi portul USB, asa ca va trebui sa restartezi computerul.
×
Subiecte în articol: video