x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Competiţia roboţilor

Competiţia roboţilor

de Mihai Manole    |    03 Ian 2008   •   00:00
Competiţia roboţilor
Sursa foto: YOSHIKAZU TSUNO/

O competiţie organizată de guvernul Japoniei, in care au fost inscrise mai multe modele de roboţi, a fost căştigată de un braţ robotizat, sistem folosit in liniile de asamblare din industria alimentară şi farmaceutică pentru sortarea diferitelor produse de pe liniile transportoare.



O competiţie organizată de guvernul Japoniei, in care au fost inscrise mai multe modele de roboţi, a fost căştigată de un braţ robotizat, sistem folosit in liniile de asamblare din industria alimentară şi farmaceutică pentru sortarea diferitelor produse de pe liniile transportoare. Braţul foloseşte o cameră pentru a identifica obiectele dispuse pe banda transportoare şi o cupă prin care le aspiră pe cele selectate.

Potrivit BBC, printre finaliştii concursului s-au aflat un android inalt de 60 de centimetri şi un robot dansator, ambii folosiţi in cercetarea din domeniul inteligenţei artificiale.

Tot in faza finală a ajuns şi un robot-pompier care poate fi controlat de la distanţă, prin telecomandă, şi care poate imprăştia 5.000 de litri de apă pănă la o distanţă de 100 de metri.

×
Subiecte în articol: IT