x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Computere - Emotiile la control

Computere - Emotiile la control

de Mihai Manole    |    11 Ian 2007   •   00:00
Computere - Emotiile la control
Starea de spirit nu mai poate fi mascata
Pana in prezent, principalul neajuns al invatamantului la distanta, prin intermediul internetului, era lipsa interactiunii si a feedback-ului de natura emotionala.

PROGRAM. Cercetatori chinezi si britanici dezvolta un program care isi da seama cand un elev sau student isi pierde interesul fata de lectie, care este adaptata in functie de acest aspect, mentinandu-si atractivitatea. Detectarea starii de spirit a subiectului se realizeaza prin masurarea unor parametri precum tensiune, ritmul inimii. Studentul va trebui sa poarte un inel dotat cu senzori, care vor face aceste masuratori si le vor transmite prin Bluetooth unui computer. Se creeaza pe baza acestor informatii un model al starii emotionale, care poate spune daca subiectul este interesat sau plictisit.

ADAPTARE. Prototipul construit de echipa mixta de cercetatori controleaza fluxul de informatii in functie de starea emotionala a studentului. Poate incetini sau accelera ritmul de predare, poate schimba forma de afisare, din text in continut video. Totodata, programul poate invata ce tipuri de materiale sunt cele mai stresante pentru studenti. Echipa care a lucrat la conceperea acestui program intentioneaza sa testeze sistemul in scenarii didactice in China. Rezultatele vor fi folosite pentru imbunatatirea procesului de invatare la distanta.

×
Subiecte în articol: IT