x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să-ţi faci o staţie de lucru, interconectând mai multe echipamente IT

Cum să-ţi faci o staţie de lucru, interconectând mai multe echipamente IT

de Alexandru Radescu    |    31 Iul 2014   •   14:18
 Cum să-ţi faci o staţie de lucru, interconectând mai multe echipamente IT

Atunci când îi pronunţi numele, aduce a personaj din Războiul Stelelor. Nu e un roboţel, dar permite multe conexiuni, legând între ele mai multe echipamente IT.

TU3-DS2, de la TrendNet, este un docking-station USB 3.0 universal. Noul dispozitiv permite conectarea a maxim două monitoare, transformând laptopul într-un workstation de birou, eliminând disconfortul dat de lucrul pe un ultrabook mic şi incomod.

Ocupa foarte putin spaţiu pe birou, fiind orientat pe vertical şi nu necesita un CD de instalare, totul funcţionând prin conectarea monitoarelor la docking station. TU3-DS2 permite conectarea a două dislay-uri 1080p HD, oferind astfel unei staţie de lucru un total de 3 monitoare (inclusiv cel de la laptop).

Ca şi dotări, TU3-DS2 oferă suport audio 5.1 prin portul HDMI, doua jack-uri pentru caşti/microfon situate pe partea frontala a dispozitivului, un port EthernetGigabit, precum şi un total de şase porturi USB. Dintre acestea, două porturi USB 3.0(frontale) sunt folosite pentru conectarea dispozitivelor de stocare(flash-uri sau HDD-uri USB), în timp ce restul de patru porturi USB 2.0 folosesc la conectarea perifericelor (mouse, tastatură, imprimantă, scanner).

Dispozitivul este compatibil cu Windows şi Mac (doar OS 10.9) şi poate fi folosit prin simpla conectare cu cablul USB 3.0 inclus.

Preţul recomandat de producător este de 169 euro, pe piaţa românească fiind aşteptat în luna septembrie.

 

 

×