x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cyber-infractionalitate / Microsoft a capturat opt bulgari

Cyber-infractionalitate / Microsoft a capturat opt bulgari

de Alexandru Radescu    |    25 Ian 2006   •   00:00
Cyber-infractionalitate / Microsoft a capturat opt bulgari

La interventia companiei conduse de Bill Gates, politia bulgara a arestat opt persoane implicate in furturi pe internet

La cererea companiei conduse de Bill Gates, politia bulgara a arestat opt persoane implicate intr-o operatiune internationala de "phishing". Printre activitatile infractorilor: frauda financiara si furt de date personale.

Vazuti de o parte din presa internationala un fel de "baieti rai ai internetului", iata ca romanii nu sunt singurii "specialisti" europeni in furturi pe internet. Vecinii de la sud de Dunare se pot organiza la fel de bine in a comite diverse infractiuni informatice. Porecliti de anchetatorii de la Microsoft "MBAM Gang" (Microsoft Billing Account Management) grupul falsifica mailuri ca si cum ar fi fost trimise de oficiali de la un departamentul de relatii cu clientii al MSN. De asemenea, au creat zeci de pagini false ale MSN. Potrivit Microsoft, au furat informatii financiare de pe carduri, sustragand zeci de mii de dolari de la victime din SUA, Germania sau Marea Britanie.

COLABORARE. "Suntem multumiti de colaborarea pe care am avut-o si de rapiditatea cu care au actionat autoritatile competente din Bulgaria", a declarat Horacio Gutierrez, un oficial de la Microsoft Europa. Compania lui Bill Gates a furnizat politiei bulgare atat informatiile necesare, cat si suport tehnic pentru prinderea celor opt "phisheri".

Nu este prima data cand Microsoft se implica in prinderea unor infractori informatici. In luna august a anului trecut, de exemplu, a promis o recompensa de 250.000 de dolari pentru orice informatie care sa duca la prinderea celor care raspandisera viermi din familia Zotob si IRCbot. In cele din urma, colaborarea dintre Microsoft si FBI a dus la arestarea unui turc si a unui marocan. Era in joc si onoarea companiei, deoarece viermii respectivi exploatau o deficienta de securitate din caracteristica plug-and-play din Windows 2000.

×
Subiecte în articol: IT Microsoft