x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget De ce vrea Google să-şi îmbunătăţească traducerile din şi în arabă

De ce vrea Google să-şi îmbunătăţească traducerile din şi în arabă

25 Sep 2015   •   18:00
De ce vrea Google să-şi îmbunătăţească traducerile din şi în arabă

Compania Google a solicitat, vineri, vorbitorilor de arabă şi persană să contribuie la perfecţionarea serviciului său de traducere în şi din germană în aceste două limbi după ce solicitările de acest gen au crescut considerabil în 2015, în contextul crizei migraţiei, informează AFP.

Multe dintre persoanele sosite în Europa în ultima vreme, provenind în special din Orientul Mijlociu, 'folosesc Google Translator (serviciul de traducere automată)' şi aşa se explică faptul că' în anul în curs, doar în Germania, am înregistrat o creştere de cinci ori a traducerilor din arabă' în germană, menţionează un comunicat de presă difuzat de filiala germană a gigantului american din domeniul internetului.

'Din păcate, sistemele de traducere automate nu sunt totdeauna precise', afirmă Google, care cere persoanelor care vorbesc arabă şi persană şi cunosc germana să se alăture eforturilor sale de perfecţionare a respectivului program. Cei interesaţi de această propunere ar urma să-şi dea avizul în legătură cu anumite traduceri sugerate şi, eventual, să propună variante mai bune. Informaţii suplimentare se găsesc la adresa web g.co/UebersetzenUndHelfen.

×
Subiecte în articol: google translate