x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Demisia lui Băsescu" virusează calculatoarele

"Demisia lui Băsescu" virusează calculatoarele

de Alexandru Radescu    |    16 Ian 2012   •   15:43
"Demisia lui Băsescu" virusează calculatoarele

Profitand de subiectul de interes national, creatorii de malware au lansat un virus care se ascunde in spatele un mesaj legat de "Demisia lui Basescu', infectand calculatoarele utilizatorilor curiosi.

Mesajul, care pare trimis de un post de televiziune, anunta demisia presedintelui si promite utilizatorului imagini in premiera cu reactia Elenei Udrea la aflarea vestii. La urmarea linkului inclus insa, utilizatorul va fi rugat sa descarce asa-zisa imagine, un fisier executabil cu extensie dubla .jpg.exe. La deschiderea acestuia, calculatorul victimei va fi infectat cu un backdoor care va permite controlul de la distanta a acestuia.

"Noul val de mesaje nesolicitate este extrem de asemanator cu cel din iulie, care anunta moartea rapperului Eminem si implicarea presedintelui Basescu intr-un accident,' declara Bogdan Botezatu, Security Researcher la Bitdefender. "Acest tip de mesaje profita de curiozitatea utilizatorilor intr-o situatie de interes national pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor acestora si pentru a le folosi in scopuri ilegale', avertizeaza expertul BitDefender.
Bitdefender identifica aceasta amenintare cu numele Trojan.Agent.ATWK.

×