x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fabrica Nokia de la Cluj face disponibilizări în Germania

Fabrica Nokia de la Cluj face disponibilizări în Germania

de Alexandru Radescu    |    15 Ian 2008   •   00:00

Oficialii Nokia au anunţat că vor închide, până la jumătatea anului, fabrica de dispozitive mobile din Bochum, producţia findi transferată către regiuni cu costuri mai reduse, în special România.

Oficialii Nokia au anunţat că vor închide, până la jumătatea anului, fabrica de dispozitive mobile din Bochum. Aproximativ 2300 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă în timp ce producţia va fi transferată către regiuni cu costuri mai reduse, în special România. Fabrica Nokia de la Jucu (judeţul Cluj) va deveni operaţională în curând, compania finlandeză urmând să angajeze aici până la 1000 de persoane.

 Sistarea producţiei de la Bochum este necesară pentru a asigura competitivitatea companiei Nokia pe termen lung” a declarat Veli Sundbäck, Executive Vice President. “Din cauza schimbărilor înregistrate pe piaţă şi cerinţelor în creştere pentru eficienţă sporită din punct de vedere al costurilor, producţia în Germania nu mai este posibilă pentru Nokia. Fabrica nu mai poate funcţiona într-un mod care să răspundă cerinţelor de eficienţă a costurilor la nivel global şi de creştere flexibilă a capacităţii. Aşadar, suntem nevoiţi să luăm această decizie drastică”, a adugat oficialul Nokia.

Compania finlandeză a anunţat, de asemenea, şi planurile de vânzare a  liniei de producţie de soluţii mobile personalizate pentru autovehicule. Momentan, Nokia se află în tratative cu Sasken Technologies pentru vânzarea software-ului de prelucrare dezvoltat de către unitatea de cercetare şi dezvoltare de la Bochum.

În Europa, Nokia mai are linii de producţie în Finlanda, Ungaria şi Marea Britanie.

 

×
Subiecte în articol: IT nokia