x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Flamingo: Credem într-o redresare a pieţei în a doua jumătate a anului

Flamingo: Credem într-o redresare a pieţei în a doua jumătate a anului

de Alexandru Radescu    |    14 Mai 2009   •   00:00

Vânzările pe retail ale Flamingo, in primul trimestru al anului, au înregistrat un declin de 34% comparativ cu anii precedenţi. Potrivit oficialilor companiei, reprezintă o evoluţie peste cea a pieţei, care a scăzut cu 40%.



Flamingo International a raportat vânzări de 100 milioane lei (peste 24 milioane de euro), aferente primului trimestru din 2009.

Reprezentanţii Flamingo se aşteaptă la o redresare a tendinţei actuale de pe piaţa de profil, în a doua jumătate a anului, fapt ce va fi determinat şi de ieftinirile semnificative ale anumitor categorii de produse.

Rezultatele pe 2008

Rezultatele financiare preliminare consolidate ale Grupului Flamingo International indicau o cifră de afaceri pentru 2008 de 203 milioane euro, în creştere cu aproximativ 16% faţă de 2007. În 2008, trimestrul IV a înregistrat o scădere de 18% în comparaţie cu acceaşi perioadă a anului trecut, celelalte trei trimestre arătând rezultate pozitive.

În luna martie a acestui an, Flamingo a “cedat” către Asesoft afaceri de peste 30 milioane de euro. În tranzacţia cu Asesoft este cuprinsă o parte din business-ul de distribuţie, contracte în valoare de 15% din totalul cifrei de afaceri Flamingo International pe 2008.

×
Subiecte în articol: IT flamingo