x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fonduri nerambursabile pentru comparatorul de tarife telecom

Fonduri nerambursabile pentru comparatorul de tarife telecom

de Alexandru Radescu    |    15 Mar 2011   •   20:10

Comparatorul de tarife, visat de fostul preşedinte al arbitrului telecom, Liviu Nistoran, a mai trecut un hop birocratic. Preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, şi Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, au semnat azi contractul de finanţare nerambursabilă, în valoare maximă de 886.198,32 lei.

Finanţarea a fost acordată ca urmare a depunerii de către ANCOM a proiectului în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”.

Ideea comparatorului de tarife "costtel.ro" aparţine fostului preşedinte al ANCOM, Liviu Nistoran, un proiect primit cu neîncredere de către operatori.

Portalul de internet trebuie să permită compararea tarifelor şi condiţiilor oferite de furnizorii de telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internet în bandă largă, prin intermediul unei aplicaţii interactive de tip “calculator de preţuri”. Aplicaţia va permite introducerea de către utilizator a unui set de opţiuni de consum şi va efectua o analiză comparativă a ofertelor existente pe piaţă (introduse în baza de date), oferind apoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al preţului, în funcţie de opţiunile sale.

Lansat în vara anului trecut, site-ul mobime.ro încerca să ofere o alternativă la comparatorul anunţat de ANCOM. Potrivit proprietarilor site-ului, investiţia iniţială în dezvoltarea proiectului a fost de 50.000 de euro.

×