x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gigantul Huawei deschide centru de cercetare la Bucureşti

Gigantul Huawei deschide centru de cercetare la Bucureşti

de Alexandru Radescu    |    22 Noi 2013   •   21:00
Gigantul Huawei deschide centru de cercetare la Bucureşti

Gigantul telecom Huawei va investi în programe de cercetare şi educaţie în România, urmând să înfiinţeze şi un centru regional la Bucureşti, a anunţat premierul Victor Ponta. Guvernul a aprobat un Memorandum de înţelegere cu Huawei Technologies Co. Ltd., care prevede acordarea de către Guvernul României a "suportului necesar pentru extinderea activităţilor comerciale ale Huawei, dar şi angajamentul Huawei pentru investiţii locale în viitor".

Solicitat să precizeze ce fel de ajutor va fi acordat companiei chineze, premierul Ponta a declarat că memorandumul va fi făcut public.

"Da, o să publicăm memorandumul. Este vorba despre investiţii în cercetare şi educaţie, programe de cercetare şi educaţie, inclusiv un centru regional la Bucureşti", a explicat Ponta, citat de Mediafax.

În prima parte a anului trecut, Huawei a deschis la Bucuresti un Centru Global de Servicii (foto), numărul iniţial de angajaţi fiind de 130. În planurile iniţiale, numărul angajaţilor trebuia să ajungă la 400 în următoarele 6 luni.

La Centrul din Bucuresti, primul din Europa si al patrulea la nivel global pentru Huawei, compania chineza oferă servicii atât pentru clienţi locali, dar şi pentru operatorul nordic Telenor. 


 

 

 

 

×