x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gigantul HP, implicat într-un uriaş scandal de CORUPŢIE în Polonia

Gigantul HP, implicat într-un uriaş scandal de CORUPŢIE în Polonia

09 Apr 2014   •   14:18
Gigantul HP, implicat într-un uriaş scandal de CORUPŢIE în Polonia

Guvernul polonez a anunţat azi că cei de la Hewlett-Packard se pregătesc să recunoască existenţa unor 'activităţi de corupţie' în cadrul unităţii lor din Polonia în urma unei anchete naţionale ce a urmărit descoperirea neregulilor existente în industria IT, transmite agenţia Reuters.

Ramura poloneză a companiei americane nu a putut fi contactată pentru a face comentarii până la ora difuzării ştirii, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul şefei departamentului de comunicare pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa Neta Tully.

Autorităţile poloneze au precizat că zeci de persoane au fost inculpate în cadrul anchetei privind suspiciuni de dare de mită în schimbul obţinerii unor contracte guvernamentale, printre cei vizaţi regăsindu-se reprezentanţi ai unor companii de renume din domeniul IT, responsabili guvernamentali şi foşti ofiţeri de poliţie.

Ministrul polonez de interne Bartlomiej Sienkiewicz a declarat că HP va face un anunţ miercuri cu privire la activitatea unităţii sale poloneze, una dintre cele mai importante operaţiuni IT din ţară. 'Este un moment de referinţă în Polonia atunci când o companie internaţională îşi recunoaşte activităţile de corupţie din această ţară', a declarat Sienkiewicz pentru postul de radio public.

Ministrul a menţionat că Biroul Central Anticorupţie (CBA) polonez a cooperat cu Federal Bureau of Investigation (FBI) şi Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA în cadrul anchetei. Chestionat de Reuters pentru a obţine mai multe detalii, purtătorul de cuvânt CBA Jacek Dobrzynski a răspuns că agenţia a demarat o anchetă de amploare asupra marilor companii IT din Polonia în 2011. El a afirmat că circa 70 de capete de acuzare au fost aduse împotriva a 41 de persoane. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: HP coruptie hp polonia scandal