x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Încă un Bold. BB Bold 900

Încă un Bold. BB Bold 900

de Marina Constantinoiu    |    28 Feb 2010   •   00:00
Încă un Bold. BB Bold 900
5576-114834-untitled1.jpgNu-i vina lui că am tot apăsat pe display, aşteptând să mi se preia comanda, dar e meritul lui că este un terminal solid, care se mişcă foarte bine şi care stă bine în mâna utilizatorului.

Noul Bold de la BlackBerry, 900, este destul de măricel (114x66x14 mm) şi cântăreşte 133 de grame, dar este uşor de manevrat, în special datorită suprafeţei dorsale, acoperită cu o imitaţie de piele naturală, o găselniţă care s-a dovedit utilă de fiecare dată când producătorii au adoptat-o. Combinaţia de plastic, metal şi imitaţie de piele este una câştigătoare şi în plan estetic, şi în plan practic, telefonul aşezându-se foarte bine în mână datorită suprafeţei dorsale, dar şi alunecând cu mai mare greutate de pe suprafeţe lucioase, tot datorită aceluiaşi material.

BlackBerry 900 Bold este dotat cu un ecran TFT panoramic de 2,6 inci, având o rezoluţie de 489x320 de pixeli şi 65.000 de culori, Wi-Fi, GPS, cu hărţi preinstalate şi dispune de o bilă de navigare (trackball) foarte receptivă la comenzi, dar care îmi ridică şi semne de întrebare. Utilizarea ei intensă, impusă de producător, poate să îngrijoreze eventualul utilizator, care se va întreba, pe bună dreptate, cam ce durată de viaţă are biluţa magică.

Tastatura lui BB 900 Bold este una cu care ne-a obişnuit producătorul, QWERTY, compactă, iar tastele, cu teşiturile lor specifice, sunt uşor de folosit, în ciuda dimensiunilor reduse.

Terminalul dispune de două camere foto, cea principală având 2 MP şi LED, iar a doua fiind de rezoluţie VGA, pentru videoconvorbiri. Sigur, cine-şi cumpără un BlackBerry nu şi-l ia pentru a face poze cu el, dar tot nu pot să nu remarc faptul că, în timp ce toţi ceilalţi mari producători au lansat de ceva timp războiul megapixelilor, cei de la RIM s-au încăpăţânat să-l doteze pe 900 Bold doar cu doi.

Am fost plăcut impresionată de cum s-a mişcat noul BB, mai mult ca sigur datorită procesorului de frecvenţă 624 MHz,128 MB RAM şi 1 GB spaţiu de stocare. Acestuia din urmă i se poate adăuga un card microSD, ceea ce sporeşte utilitatea terminalului.

Smartphone, smartphone, dar BlackBerry nu rulează un sistem de operare dintre cele cunoscute, cu atât mai puţin Windows, ci unul propriu, BlackBerry OS v4.6, care vine cu suita sa DataViz, cu ajutorul căreia se pot vizualiza formate Doc, Excel şi PowerPoint. Pentru că utilizatorul obişnuit de BlackBerry, adică omul de afaceri, se află mult în trafic şi mai ales blocat în trafic, producătorul s-a gândit şi la partea de entertainment, utilizatorul putând rula formate multimedia diverse pe noul 900 Bold, de la mp3 la WMA şi AAC+, dar şi formate video, gen DivX, WMV, XviD şi 3gp. În plus, dacă omul nu vrea să-şi de­ranjeze partenerul de călătorie, poate folosi orice tip de cască, datorită faptului că producătorul s-a gândit că un slot pentru mufă jack obşinuită, de 3,5 mm, este cel mai practic.

Cineva (persoană mai tânără, e drept) care a văzut terminalul pe care l-am avut în teste a strâmbat din nas la camera foto, văzând cei 2 MP şi rezoluţia de doar 1600x1200 de pixeli şi lipsa autofocusului, dar eu mă gândesc că producătorul nu şi-a pus în minte să rezolve în primul rând partea de foto a noului model, ci mai degrabă s-a orientat spre soliditate şi utilitate, nu spre distracţie, unde sunt mari specialişti alţii. Asta nu înseamnă că 900 Bold nu poate filma, videoclipurile sale fiind salvate în format 3gp.

Deşi gurile rele susţin că noul terminal nu impresionează la calitatea semnalului, eu m-am declarat mulţumită, e drept, doar în Bucureşti, pentru că aici am avut ocazia să-l testez. Bold. Ca să nu spun că noul Bold îşi onorează promisiunea de a fi un birou ambulant, care oferă  push e-mail şi posibilitatea de a compune cu uşurinţă mesaje cu ajutorul tastaturii QWERTY. Dacă ar fi să strâmb din nas la ceva, aş face-o şi la noul BB, ca şi la multe alte smartphone-uri, pentru faptul că nu este dotat cu un radio FM, tocmai pentru că este un dispozitiv destinat celor care au nevoie de o soluţie completă de comunicare şi pentru că browserul web este uneori instabil atunci când se utilizează Wi-Fi.


Caracteristici:

● Ecran: 2,6 inci, TFT, rezoluţie 480x360, panoramic
● Procesor: 624 MHz
● Dimensiuni: 116x66x14 mm
● Greutate: 133 de grame
● Tastatură: QWERTY
● Memorie internă: 1 GB, extensibilă prin card miniSD
● GPS: modul GPS, cu suport pentru BlackBerry Maps
● Cameră foto: 2 MP, LED, înregistrare video VGA
● Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooth
● Acumulator: Li-Ion de 1.500 mAh

×
Subiecte în articol: gadget