x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

29 Mai 2005   •   00:00

  • 30 mai 2005
  • AMENDA PENTRU SLOVAK TELECOM. Compania de telefonie fixa Slovak Telecom, detinuta in proportie de 51% de Deutsche Telekom, a fost amendata cu 28,4 milioane de dolari de Biroul Slovac Antimonopol, pentru ca a abuzat de pozitia dominanta pe piata. Compania are 15 zile la dispozitie pentru a contesta decizia. Statul slovac, detinatorul restului de 49% din titlurile companiei, intentioneaza sa-si vanda actiunile inainte de incheierea mandatului guvernamental, in 2006. Biroul Antimonopol a emis o hotarare la 25 mai, in care se arata ca Slovak Telecom s-a folosit de pozitia sa dominanta pentru a nu permite accesul concurentei la retelele locale. Slovak Telecom detine si opereaza singura retea de telefonie fixa din tara, inclusiv conexiunile dintre centralele telefonice locale si locuintele si firmele clientilor.

    256 DE MILIOANE DE ABONATI CDMA. Numarul abonatilor CDMA a depasit un sfert de miliard in primul trimestru din 2005, a anuntat Grupul pentru Dezvoltarea CDMA (CDG). Numarul abonatilor CDMA2000 a crescut cu un numar record de 21,6 milioane de utilizatori in primul trimestru, pe masura ce abonati noi sau existenti au optat pentru servicii 3G. Astfel, rata de crestere lunara pentru CDMA2000 a fost de 7,2 milioane de noi utilizatori, fata de 6,5 milioane in ultimul trimestru din 2004 sau 4,6 milioane in urma cu un an. Asia ramane cea mai importanta regiune CDMA, cu 109,5 milioane de abonati, urmata de America de Nord cu 97,3 milioane (din care peste 72 de milioane folosesc CDMA2000). America Latina continua sa fie regiunea cu cea mai mare crestere, sporindu-si baza de abonati CDMA cu 8% in primele trei luni din 2005, pentru a ajunge la un total de 45,7 milioane de utilizatori.

    RATING OTE. Standard & Poor’s a mentinut calificativele acordate operatorului grec de telecomunicatii Hellenic Telecommunications Organization (OTE), dupa anuntul privind achizitionarea companiei CosmoRom. Ratingul pe termen lung a fost mentinut la "BBB plus", iar cel pe termen scurt la "A-2", ambele fiind insotite de perspectiva negativa. Operatiunile operatorului CosmoRom, divizia de telefonie mobila a RomTelecom, vor fi relansate sub managementul firmei elene CosmOTE, subsidiara cu acelasi profil a grupului OTE. CosmOTE va plati RomTelecom in luna iunie 120 de milioane de euro pentru un pachet de 70% din actiunile CosmoRom. RomTelecom, detinut in proportie de 54% de OTE, isi va pastra o participatie de 30% in cadrul CosmoRom.

    ×
    Subiecte în articol: IT milioane