x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Intălniri periculoase

Intălniri periculoase

de Irina Munteanu    |    02 Iun 2007   •   00:00
Intălniri periculoase
Sursa foto: ATTA KENARE/

Aproape 20% dintre copiii care navighează pe internet işi dau intălnire cu străini cunoscuţi in mediile virtuale. In majoritatea cazurilor, părinţii nu ştiu de acest obicei, care se poate dovedi destul de periculos.

Copiii navighează adesea pe internet, fără ca părinţii să ştie, şi foarte mulţi dintre ei aleg să se intălnească cu persoanele cu care se imprietenesc pe web, chiar dacă acest lucru poate fi foarte periculos, arată un studiu de specialitate.

OBICEIURI. Compania britanică de securitate web Garlik a realizat un studiu pe copii cu vărste intre opt şi 15 ani, iar concluzia raportului a fost că 20% dintre ei s-au intălnit cu o persoană pe care au cunoscut-o pe internet şi, mai grav, unul din 20 continuă să facă acest lucru in mod regulat. Doar 7% dintre părinţi ştiu despre aceste intălniri ale copiilor lor. Conform companiei, aceşti tineri se pun in pericol. Compania a interogat 500 de tineri despre obiceiurile lor online şi 500 de părinţi despre atitudinea pe care o au faţă de comportamentul copiilor lor cănd vine vorba despre internet.

Conform studiului, 40% dintre adolescenţii care au răspuns intrebărilor accesează site-uri pe care părinţii lor le interzic şi mulţi dintre ei furnizează informaţii importante fără acordul adulţilor. Printre detaliile oferite de copii străinilor din mediul online se numără numele complet (30%), adresa locuinţei (12%), detalii despre şcoală (46%) şi fotografii ale familiei (9%).

Rezultatul acestui comportament riscant este următorul: unul din zece copii interogaţi a recunoscut că a fost agresat in spaţiul virtual, dar nu a povestit părinţilor acest lucru. Deşi majoritatea părinţilor au declarat că monitorizează accesul la internet al copiilor, aceştia din urmă au recunoscut că navighează fără să le spună părinţilor.


×
Subiecte în articol: IT