x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet mai sigur pentru copii

Internet mai sigur pentru copii

de Mihai Manole    |    14 Apr 2008   •   00:00

Astăzi a fost lansat serviciul “Tineri în Siguranţă pe Internet”, disponibil online la adresa www.copiidisparuti.ro/lectii

Astăzi a fost lansat serviciul “Tineri în Siguranţă pe Internet”, disponibil online la adresa www.copiidisparuti.ro/lectii. Platforma de e-learning este concepută sub forma unui website destinat educării copiilor în domeniul navigării pe internet şi informării lor cu privire la pericolele la care se expun. Serviciul pune de asemenea la dispoziţia profesorilor şi părinţilor informaţii despre metodele de protejare a computerului împotriva viruşilor şi despre felul în care internetul poate fi făcut un loc mai sigur pentru copii.

Lansarea s-a realizat ca urmare a unui parteneriat între Fundaţia Nadia Comăneci şi Microsoft România, serviciul online fiind găzduit de site-ul Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.

În România nu există statistici în ceea ce priveşte copiii ajunşi în situaţii periculoase ca urmare a utilizării nepotrivite a internetului, potrivit directorului de programe al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Roman George. La nivel mondial se estimează că 1 din 5 copii care navighează pe internet au luat contact cu un material pornografic, în timp ce 1 din 7 a primit un mesaj cu un conţinut sexual explicit. Jumătate din copiii abuzaţi sexual au fost iniţial contactaţi online.

×
Subiecte în articol: IT