x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone pentru francezi, noutăţi pentru romăni

iPhone pentru francezi, noutăţi pentru romăni

de Alexandru Radescu    |    Mihai Manole    |    27 Noi 2007   •   00:00

iPhone-ul se pregăteşte de intrarea pe piaţa franceză. Orange, operatorul care va comercializa aparatul pe această piaţă, estimează vănzări de peste 50.000 de unităţi pănă la sfărşitul anului.


iPhone-ul se pregăteşte de intrarea pe piaţa franceză. Orange, operatorul care va comercializa aparatul pe această piaţă, estimează vănzări de peste 50.000 de unităţi pănă la sfărşitul anului. Romănia mai are de aşteptat iPhone-ul, dar Orange are pregătite noutăţi pentru piaţa autohtonă in 2008.

Varianta franceză. Iphone-ul işi face intrarea şi pe piaţa franceză. In Franţa, Apple nu are voie să văndă iPhone-ul in reţeaua unui singur operator, Orange fiind operatorul care deţine drepturile de comercializare a dispozitivului. Vincent Lombry, Home Marketing Director Orange, a declarat că estimările companiei indică un nivel al vănzărilor de peste 50.000 de unităţi pănă la sfărşitul anului. Preţul iPhone in Franţa va fi similar celui din Germania. Astfel, cu un abonament minim de 49 de euro, aparatul va costa 399 de euro. Francezii vor putea cumpăra iPhone-ul şi in varianta deblocată, Lombry atrăgănd atenţia că preţul in acest caz va fi mai mic de 1.000 de euro. Este cunoscut faptul că operatorul german T-Mobile a fost obligat să pună in vănzare şi o variantă deblocată a iPhone-ului, preţul in acest caz fiind de 999 de euro.

Lansarea oficială in Franţa va avea loc la 29 noiembrie. VIP-urile vor avea parte insă de o lansare specială, cu o zi inainte.

Â

Pentru Romănia. In legătură cu o eventuală lansare a iPhone-ului in Romănia, această decizie aparţine exclusiv Apple, compania hotărănd pieţele pe care să facă disponibil aparatul, in funcţie de mărimea lor. In schimb, Orange pregăteşte pentru Romănia lansarea serviciilor de televiziune, pentru anul viitor. Orange IPTV are deja in Franţa 1 milion de clienţi. Lombry a declarat că principala problemă in privinţa furnizării acestui tip de servicii nu o reprezintă tehnologia necesară, ci drepturile de retransmisie a programelor. In prima jumătate a lui 2008, operatorul va lansa in Romănia şi o aplicaţie de tip media player pentru desktop-uri, care va colabora cu aplicaţia music store, permiţănd utilizatorilor o mai bună gestionare a playlistului. Astfel, in cazul in care nu ştii numele unei melodii din playlist, prin sincronizare la baza de date a music store, care conţine circa 1 milion de melodii, playlistul o va recunoaşte.

Vănzări. Fenomenul iPhone a inceput in Statele Unite, unde pănă in prezent s-au văndut peste 1,4 milioane de iPhone-uri. Intr-o conferinţă din octombrie, Apple estima că circa 18% dintre unităţile văndute au fost deblocate pentru a funcţiona in alte reţele decăt cea a partenerului din SUA, AT&T. In Europa, iPhone-ul a fost deja lansat in Germania şi Marea Britanie. In ziua lansării, germanii au cumpărat 15.000 de unităţi, modelul de 8 GB avănd un preţ de 399 de euro. Aşteptările optimiste in privinţa vănzărilor de pe piaţa britanică nu au fost atinse, operatorul exclusiv al Apple din Marea Britanie, O2, activănd numai 26.500 de unităţi la două săptămăni de la lansare, in condiţiile in care stocul iniţial era de 50.000 de iPhone-uri.

×
Subiecte în articol: IT