x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IPTV-ul prinde aripi

IPTV-ul prinde aripi

de Mihai Manole    |    18 Iul 2007   •   00:00
IPTV-ul prinde aripi
Sursa foto: JOHN MACDOUGALL/

Industria serviciilor IPTV va creşte de 34 de ori pănă in 2011, cănd va genera venituri de peste 26 de miliarde de dolari. China se estimează că va fi ţara cu cei mai mulţi abonaţi la televiziune pe internet.

Industria serviciilor IPTV va creşte de 34 de ori pănă in 2011, cănd va genera venituri de peste 26 de miliarde de dolari. China se estimează că va fi ţara cu cei mai mulţi abonaţi la televiziune pe internet.

Conform unui raport recent al companiei de analiză a pieţei iSuppli, citat, printre altele, pe itnews.com.au, televiziunea prin internet este pregătită să ia prim-planul, după aproximativ cinci ani in care a stat mai mult in stadiul de program pilot. Companiile din telecom sunt tot mai interesate de această tehnologie, pentru a recupera din declinul veniturilor din domeniul comunicaţiilor de voce. Strategiile de dezvoltare ale IPTV vor pune accent in special pe caracteristici şi beneficii decăt pe preţ. Studiul preconizează că piaţa serviciilor video IPTV va creşte pănă la 26,3 miliarde de dolari in 2011, de la 779,2 milioane dolari, căt a fost anul trecut, ceea ce inseamnă o creştere de 34 de ori in cinci ani, fără a include publicitatea şi serviciile cu valoare adăugată.

AŞTEPTÃ...RI. Autorul raportului, Frank Dickson, identifică serviciile de televiziune de inaltă definiţie(HDTV), inregistrările video digitale şi video-on-demand ca principalii vectori de creştere a industriei. Numai serviciile de tipul pay-per-view şi video on demand se estimează că vor genera venituri de peste 300 de milioane dolari anul acesta. Cea mai importantă creştere in materie de număr de utilizatori ai IPTV o vor determina Jocurile Olimpice din Beijing. Nu este de neglijat insă potenţialul acestui domeniu din punct de vedere al veniturilor pe care le poate atrage din publicitate, acestea putănd depăşi, potrivit iSuppli, un miliard de dolari in 2010. China va avea cei mai mulţi abonaţi la televiziune prin internet, in timp ce Statele Unite vor fi responsabile pentru aproape jumătate din creşterea globală a veniturilor din domeniu in următorii cinci ani. Europa, Franţa şi Italia se dovedesc ţările cu cea mai semnificativă adopţie a acestor servicii.

×
Subiecte în articol: IT