x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

23 Oct 2004   •   00:00

23 octombrie 2004

CRESC VANZARILE SAP. Vanzarile de licente ale celui mai mare producator mondial de solutii informatice pentru companii, SAP, au crescut cu 13% in al treilea trimestru, depasind estimarile analistilor. Licentele au contribuit la veniturile companiei cu 491 milioane de euro (619 milioane de dolari), fata de 466 milioane de euro, media estimarilor analistilor intervievati de Reuters, care s-au incadrat intre 440 milioane de euro si 507 milioane de euro. Veniturile totale ale companiei au atins 1,8 miliarde de euro, in crestere cu 8%, iar profitul net a urcat cu 16%, la 302 milioane de euro.

JOCURI DE MILIARDE. Vanzarile producatorului de jocuri video Electronic Arts (EA) din intervalul iulie - septembrie s-au cifrat la 716 milioane dolari, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Evolutia incasarilor a fost sustinuta si de succesul de pe piata al jocurilor Madden NFL 2005, The Sims 2, Burnout 3, Takedown si NCAA Football 2005, fiecare depasind pragul de un milion de copii vandute. Pentru intregul an fiscal, care se va incheia pe 31 martie 2005, EA prognozeaza venituri nete cuprinse intre 3,275 si 3,4 miliarde de dolari, in crestere fata de anul trecut, cand a obtinut 2,975 miliarde de dolari.

INTEL LANSEAZA PENTIUM M 765. Intel Corporation a prezentat procesorul Pentium M 765. Acesta este bazat pe arhitectura mobila Intel si ofera 2MB de cache Level 2 integrat si o frecventa de 2,10 GHz. De asemenea, are o magistrala de sistem optimizata de 400 MHz si include tehnologii de administrare economica a consumului de energie, cum ar fi tehnologia Enhanced Intel Speedstep, care ajuta la optimizarea nivelului de performanta al aplicatiilor si consumului de energie, pentru a obtine o durata de viata mai mare a bateriei.

BILL FACE RECLAMA LA SWATCH. Bill Gates, presedintele Microsoft si Nick Hayek Jr., directorul executiv al grupului Swatch, au prezentat o noua linie de ceasuri botezata Paparazzi. Noul model a fost realizat de cei de la Swatch in colaborare cu MSN Direct (divizie a Microsoft). Ceasurile sunt capabile sa le ofere celor care le poarta informatii din zona divertismentului. Posesorii pot accesa serviciile MSN Direct pentru a primi stiri, informatii din sport, vreme, horoscop sau cotatiile bursei.

×
Subiecte în articol: IT milioane