x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

20 Apr 2004   •   00:00

Actiunile Nokia scad

Actiunile grupului finlandez Nokia au scazut cu 7,25% vineri, investitorii fiind dezamagiti de rezultatele financiare din primul trimestru Âşi de estimarile pentru perioada aprilie-iunie. Principala divizie a grupului finlandez, Nokia Mobile Phones, a raportat o scadere de 15% a vanzarilor nete, la 4,3 miliarde de euro, Âşi un profit operational de 1,1 miliarde de euro, cu aproape 25% mai putin decat in intervalul similar al anului precedent. Totodata, divizia producatoare de retele de telecomunicatii - Nokia Networks - Âşi-a majorat vanzarile nete cu 16%, la 1,4 miliarde de euro.

Tot mai multe PC-uri

Vanzarile de PC-uri au progresat cu 16,5% in primul trimestru al anului, fata de perioada ianuarie-martie 2003, totalizand 41,2 milioane de unitati potrivit unui studiu efectuat de firma de cercetare IDC. Progresul vanzarilor a atins 15,7% in SUA, peste 20% in Europa Âşi in Orientul Mijlociu Âşi aproape 10% in Japonia. Pe primele trei locuri la vanzari se situeaza firmele Dell (7,7 milioane de unitati vandute), Hewlett Packard (6,4 milioane unitati) si IBM ( 2,27 milioane unitati).

Samsung se vinde bine

Compania sud-coreeana Samsung Electronics Co. Ltd. a anuntat ca profitul sau trimestrial a crescut de aproape trei ori ca urmare a cererii pentru cipuri, telefoane Âşi ecrane plate. Firma a vandut un volum de 20,1 milioane de telefoane mobile in primul trimestru, in raport cu 15,5 milioane de unitati in trimestrul patru al anului trecut. Actiunile producatorului de electronice au scazut, insa, cu mai mult de 3%, intrucat investitorii au profitat de ascensiunea actiunilor Samsung Âşi au vandut o parte din titluri.

Intel si AMD prezinta bilantul

Procatorii de procesoare de la Intel si AMD au prezentat vineri rezultatele lor financiare pentru primul trimestru al acestui an. Veniturile totale ale companiei Intel pentru aceasta perioada sunt de 8,1 miliarde de dolari, iar profitul net atinge 1,7 miliarde. Cele 8,1 miliarde de dolari sunt cu 7% mai mici decat veniturile din ultimul trimestru al anului trecut. AMD a raportat venituri totale de 1,236 miliarde de dolari si un profit net de 45 de milioane de dolari. In ceea ce priveste veniturile totale ale AMD pentru primul trimestru, acestea sunt cu 73% mai mari decat in urma cu un an.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT milioane