x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jade Empire: Special Edition

Jade Empire: Special Edition

22 Mai 2007   •   00:00

Versiunea pentru PC a jocului Jade Empire:Special Edition este aproape identică cu cea pentru Xbox, dar prima are căteva adaosuri precum grafica mai bună sau timpul de răspuns mai scurt. Au fost de asemenea introduse două stiluri noi de luptă care permit jucătorului să-i reducă la tăcere pe inamici.

Versiunea pentru PC a jocului Jade Empire:Special Edition este aproape identică cu cea pentru Xbox, dar prima are căteva adaosuri precum grafica mai bună sau timpul de răspuns mai scurt. Au fost de asemenea introduse două stiluri noi de luptă care permit jucătorului să-i reducă la tăcere pe inamici.

Jade Empire are o varietate de teme din istoria asiatică şi din mitologie. Incepănd ca un tănăr şi promiţător student la o şcoală de arte marţiale din provincie, in care există bineinţeles maestrul bătrăn şi inţelept din filmele cu arte marţiale, jucătorul va fi prins intr-o poveste despre o secetă misterioasă, intrigi de curte, fantome rătăcite, profesori beţi. Povestea are destule răsturnări de situaţii şi surprize care să menţină interesul jucătorului.

FILOSOFII. In Jade Empire există un sistem moral Bine-Rău, care este susţinut aici de două filosofii, Open Palm şi Closed Fists. Oricare din cele două filosofii care urmează armonia colectivă, respectiv realizarea personală, stau la baza acţiunilor eroului, nedefinite ele insele ca fiind bune sau rele, importante fiind in acest caz intenţiile care le fondează.

Calea urmată de personajul vostru va dicta ce side-questuri puteţi primi, căt şi folosirea anumitor stiluri de arte marţiale sau a unor pietre preţioase, in cele din urmă avănd un rol foarte important in desfăşurarea jocului. Din păcate insă, spre final veţi ajunge intr-un punct in care veţi avea de ales din nou intre cele două filosofii, iar, dacă alegeţi calea opusă celei urmate pănă in acel moment, aliniamentul vostru se va schimba radical, practic toate lucrurile făcute de voi pănă in acel moment, bune sau rele, fiind şterse cu buretele. Puteţi să consideraţi acest moment un imens buton de RESET, care scade enorm valoarea deciziilor luate pănă in acel moment.

Jocul este unul foarte compact, cu o poveste foarte bine pusă la punct, cu locaţii relativ puţine, aşa incăt poate fi terminat in aproximativ 24-25 de ore.

LUPTĂ. Cele două stiluri de luptă noi, Viper şi Iron Palm, sunt bine realizate şi potrivite celorlalte stiluri. Cu Iron Palm parcă lupţi puţin mai incet impotriva personajelor care pot face vrăji sau a celor care folosesc atacurile rapide, dar damage-ul este cu siguranţă mare. Viper Style este exact opusul, permiţănd jucătorilor să lanseze o rafală de lovituri, mai slabe ce e drept, dar care produc damage in timp. Din păcate, cele două stiluri de luptă nu sunt disponibile pănă aproape de finalul Actului 3 şi sunt primite in funcţie de performanţă: Iron Palm dacă jucătorul a făcut o treabă bună sau Viper, in cazul contrar.

Din punct de vedere tehnic, Jade Empire este la inălţime in privinţa esteticului, Oraşul Imperial, fortăreaţa Asasinilor Lotus şi sanctuarul spiritului Forest Shadow sunt excelent realizate, la fel ca şi animaţiile personajelor din timpul luptelor şi stilurile in sine.

Stilurile de luptă sunt foarte uşor de imbunătăţit, dăndu-vă posibilitatea să invingeţi mult prea uşor, fără să mai folosiţi Harmonic Combos. AI-ul a suferit ceva imbunătăţiri, dar unităţile inamice atacă incă individual.

SUNET. Creatorii au ales foarte bine coloana sonoră, compusă de Jack Wall, şi au sincronizat-o foarte bine cu evenimentele din joc, ceea ce inseamnă un plus pentru atmosferă. Toate dialogurile din joc sunt vorbite, insă majoritatea, in engleză, ceea ce te cam face să uiţi ambianţa asiatică.

Plusuri

- Â Atmosferă excelentă

- Â Muzică superbă

- Â Trei finaluri posibile

- Â Lupte spectaculoase

- Â Designul locaţiilor

- Â Disputa Open Palm / Closed Fist

Minusuri

- Â Durată scurtă de joc

- Â Luptele sunt foarte simpliste

- Â Căteva bug-uri

- Â AI-ul nu pune reale probleme

Cerinte minime

Sistem de operare: Windows XP

Procesor: Pentium 4 (1,8 GHz) sau AMD Athlon 1800 XP

Ram: 512 MB

Unitate Optică: DVD ROM

HDD: 8 GB liber

×
Subiecte în articol: jocuri jade empire