x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocuri pentru console

Jocuri pentru console

de Mihai Manole    |    12 Oct 2007   •   00:00
Jocuri pentru console

Pănă la sfărşitul anului, producătorii de jocuri video vor lansa 86 de noi titluri pentru Wii, 47 pentru consola Xbox360 a Microsoft şi 38 pentru dispozitivul celor de la Sony, PlayStation 3.

Previziuni - Games Bulletin - un nou serviciu util


Pănă la sfărşitul anului, producătorii de jocuri video vor lansa 86 de noi titluri pentru Wii, 47 pentru consola Xbox360 a Microsoft şi 38 pentru dispozitivul celor de la Sony, PlayStation 3.

Compania Screen Digest a lansat un nou serviciu util industriei jocurilor video, intitulat Games Bulletin, care furnizează date demografice legate de publicul jocurilor video pe 256 de biţi şi estimări ale tendinţelor pieţei de profil. Primul volum se concentrează asupra ultimului trimestru al acestui an, perioadă in care se va manifesta un interes accentuat al producătorilor de jocuri pentru consola celor de la Nintendo, Wii.

86 de titluri dedicate acestei console sunt programate pentru lansare in ultima parte a lui 2007, faţă de 47 destinate celei a Microsoft, Xbox 360, şi 38 pentru PlayStation 3 a celor de la Sony. Interesul producătorilor pentru Wii este explicat prin costurile reduse de dezvoltare a jocurilor pentru aceasta şi a transferului destul de facil al resurselor de dezvoltare pe această platformă.

Popularitate. Se estimează că la inceputul lui 2008 numărul jocurilor disponibile pe Wii il va depăşi pe cel al jocurilor pentru consola Xbox 360, a cărei popularitate va fi in continuare intreţinută, mai ales in Statele Unite, de proaspătul Halo 3. In privinţa celor de la Sony, analiştii consideră că pentru PS3 nu a fost anunţată lansarea unui joc capabil să atragă atenţia consumatorilor in următorul trimestru. In Europa, Marea Britanie este zona cheie a dezvoltării de jocuri pentru console, putăndu-se compara din acest punct de vedere cu Statele Unite şi Japonia.

Tot in Marea Britanie, autorităţile au solicitat un nou studiu asupra efectelor jocurilor video violente asupra copiilor. Studiul, care incearcă să identifice şi noi metode de protejare a copiilor de efectele materialelor online, va beneficia de cooperarea asociaţiei industriei jocurilor, Elsa, chiar dacă aceasta este prea des invinuită pentru bolile societăţii, "de la obezitate la violenţă". Potrivit datelor acestui organism, numai 2% din jocurile lansate pe piaţa britanică sunt interzise minorilor, vărsta medie a jucătorilor englezi fiind de 28 de ani. Cercetările pentru acest studiu vor dura circa şase luni.

mihai.manole@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT