x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocurile in familie

Jocurile in familie

de Mihai Manole    |    19 Mai 2007   •   00:00
Jocurile in familie
Sursa foto: ODD ANDERSEN/

Jocurile video sunt motorul vănzărilor de console, această realitate susţinănd cursa innoirilor in răndul principalilor competitori de pe această piaţă. Jocurile au capacitatea să intărească legăturile dintre copii şi părinţi.

Jocurile video sunt motorul vănzărilor de console, această realitate susţinănd cursa innoirilor in răndul principalilor competitori de pe această piaţă. Jocurile au capacitatea să intărească legăturile dintre copii şi părinţi.


Jocurile video incep să devină, dintr-o modalitate de ocupare a timpului liber pentru copii, o opţiune pentru intreaga familie. Aproape o treime din părinţi se joacă săptămănal in acest fel alături de cei mici. Concluzia aparţine unui sondaj realizat de Asociaţia Software-ului de Entertainment. 54% dintre mămicile "jucătoare" declară că vor continua să se joace şi după ce vor creşte copiii şi se vor muta, la fel susţinănd şi 52% dintre taţi. Cele mai apreciate categorii de jocuri in familie sunt puzzlerile, jocurile de conducere şi cele cu teme sportive. Cel mai invocat motiv al implicării părinţilor in această activitate (30% din răspunsuri) este cel al petrecerii timpului alături de copiii lor, făcănd ceva plăcut pentru toată lumea.

AŞTEPTĂRI. Consolele de jocuri işi aşteaptă noile serii de jocuri. Giganţii industriei jocurilor video sunt de părere că cea mai importantă confruntare din domeniu se va da pentru piaţa europeană. In SUA şi in Europa, pieţele de jocuri ar putea creşte cu 50% in următorii doi ani, cu un vărf al profitabilităţii in 2008-2009, pe parcursul acestui ciclu al consolelor de jocuri. Pentru Sony, care va pierde aproximativ 413 milioane de dolari in sectorul jocurilor video in acest an fiscal, revenirea este condiţionată de mărirea numărului de jocuri disponibile pentru PlayStation 3. Midway Games şi-a anunţat deja intenţia de a lansa un nou joc de acţiune realizat in colaborarea cu regizorul John Woo, intr-o versiune specială pentru PS3. Sony mizează şi pe tehnologia Blue-ray pentru impulsionarea vănzărilor de console. In Romănia, la două luni de la lansarea consolei au fost văndute peste 400 de unităţi PS3, ceea ce inseamnă aproape jumătate din obiectivul firmei pentru tot anul.

Şi consola celor de la Microsoft, Xbox360, aşteaptă noutăţi. Halo 3, cel mai nou joc video sci-fi, primul conceput special pentru Xbox 360, este programat pentru lansare in septembrie. Jocul va fi disponibil in trei versiuni şi se aşteaptă să depăşească vănzările versiunii anterioare, de 125 de milioane de dolari in primele 24 de ore de la lansare.


×
Subiecte în articol: IT