x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG atacă piaţa Windows Mobile cu GM750

LG atacă piaţa Windows Mobile cu GM750

de Marina Constantinoiu    |    20 Mar 2010   •   00:00
LG atacă piaţa Windows Mobile cu GM750

Nu puteau să amâne momentul prea mult. După gustul meu, au stat multişor până au "copt" modelul cu sistem de operare Windows Mobile 6.5. Despre LG Electronics vorbesc, tocmai cei care au lansat, la finele lui 2009, primul lor smartphone cu sistem de operare WM, în România, în exclusivitate cu Vodafone: GM750.



Cei de la LG m-au surprins plăcut în mai multe rânduri, făcându-mă să-mi vizionez sumele din cont de câteva ori, din cauza modelelor lansate, care-mi făceau cu ochiul. Am aşteptat cu nerăbdare Arena, le-am apreciat interfaţa S-Class şi camerele foto performante, iar acum, pentru că m-au fidelizat, cei de la LG s-au gândit să-mi ofere şi un smartphone cu sistem de operare Windows Mobile 6.5.

N-ar fi putut rata ocazia, blazonul o cere! Şi cred că nu s-au făcut de râs. Chiar dacă nu mi-a palpitat inima şi nu am dat fuga la bancomat, să văd dacă-mi permit o nouă achiziţie, modelul GM750 a avut darul de a-mi încânta ochiul. Şi asta tocmai de la celebra deja interfaţă intuitivă S-Class, dar şi a browser-ului cu care GM750 vine echipat.

Pentru că, folosind tehnologia rezistivă, îşi obligă utilizatorul să-şi ţină agăţat stylus-ul de telefon, cei de la LG au ratat ocazia de a lupta cot la cot cu modele din aceeaşi categorie, care nu-şi stresează clientela cu apendice incomode, optând pentru tehnologia capacitivă.

În schimb, interfaţa intuitivă WM 6.5 le permite utilizatorilor să-şi personalizeze telefonul conform dorinţelor şi nevoilor de comunicare ale fiecăruia, putând accesa instantaneu secţiunile şi informaţiile de care au nevoie în mod curent.

Fiind un dispozitiv echipat cu WM, cu ajutorul ActiveSync Microsoft Exchange, adresa de e-mail de la birou şi cea personală se vor sincroniza automat, pentru ca utilizatorul, mereu în mişcare, dar dependent de informaţie, să aibă acces la mesajele pe care le primeşte la fiecare dintre adrese şi să poată răspunde fără oprelişti.

De altfel, tocmai pentru a preîntâmpina nevoile de comunicare ale eventualilor clienţi, LG şi-a dotat noul dispozitiv cu un ecran tactil de 3 inci, care oferă vizibilitate suficientă, integrând şi tehnologiile HSDPA şi Wi-Fi.

Pentru că dispune de un procesor Qualcomm MS M7201A, la 528 MHz, noul LG "se mişcă bine", eu, una, neavând probleme cu el în perioada testării. Unde mai pui că vine şi cu o cameră foto de 5 MP! Şi, dacă ţinem cont că, fiind un Windows based, şi nevoia de aplicaţii este mare (a se citi "tentaţia"), utilizatorii noului model LG n-au decât să dea buzna la Windows Marketplace, să-şi aleagă ce le pofteşte inimioara.

Potrivit propriilor declaraţii, LG şi-a propus ca, până la sfârşitul lui 2010, să producă 13 modele de telefoane mobile cu Windows Mobile 6.5. Acesta este un prim model, introdus exclusiv la Vodafone. Dintr-un anumit punct de vedere, detaliul cu exclusivitatea Vodafone devine, poate, capital. Vă întrebaţi de ce? Nimic mai banal: în memoria colectivă, noul model LG, cu denumire atât de rece şi greu de reţinut, va rămâne drept "primul" dintr-o serie LG de mobile WM.

Aşa mi s-a întâmplat şi mie: i-am văzut reclama într-o revistă de specialitate, i-am uitat - evident - codul (nu cereţi prea multe din partea utilizatorilor!) şi am solicitat în teste "telefonul ăla de la LG cu Windows Mobile, care e adus de cei de la Vodafone". Şi s-a rezolvat.
La o primă impresie, lui GM750 îi lipseşte supleţea, dar dimensiunile lui (109.8 x 53.5 x 12.9 mm) nu-l indică drept "grăsun".

Ecranul este de 3 inci, cu o rezoluţie de 240 x 400 de pixeli, tehnologie rezistivă şi 256.000 de culori. Camera foto/video din dotare este de 5 MP, cu autofocus, cu o rezoluţie de 2592 x 1944 pixeli, dar telefonul dispune şi de o cameră secundară, pentru apeluri video.

Deşi nu excelează la capitolul "durată de viaţă" a acumulatorului, în convorbire şi în stand-by, noul LG dispune de un acumulator Li-Ion de 1.500 mAh, care rezistă circa două zile în regim de utilizare peste medie, dar pe toate planurile.

×
Subiecte în articol: gadget