x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Like-uri" false, o INDUSTRIE împotriva căreia Facebook luptă şi la TRIBUNAL

"Like-uri" false, o INDUSTRIE împotriva căreia Facebook luptă şi la TRIBUNAL

05 Oct 2014   •   11:26
"Like-uri" false, o INDUSTRIE împotriva căreia Facebook luptă şi la TRIBUNAL

Facebook şi-a înăsprit lupta împotriva celor care stimulează cu mijloace financiare numărul de "Like-uri" date pe un cont, avertizându-şi utilizatorii în legătură cu aceste practici frauduloase. 

Într-un mesaj pe blogul ei oficial, Facebook a declarat că a obţinut condamnări în instanţă pentru astfel de acţiuni de aproape 2 miliarde de dolari. Ea nu explică în mod clar cât din această sumă a recuperat, notează AFP. 

Aceste proceduri judiciare vizează printre altele cumpărarea de clickuri masive pe butonul "Like" /"Îmi place"/ caracteristic Facebook, pentru a apărea mai populare în reţeaua de pagini consacrate de exemplu unor personalităţi politice sau mărci. 

O industrie paralelă s-a creat ce poate promite de exemplu adăugarea a "10.000 de Like-uri" pe o pagină în schimbul unei plăţi. 

"Noi stabilim regulile şi maşinile sunt gata să recunoască comportamentele suspecte", a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog. 

Acest lucru implică diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de "Like-uri" pe o pagină. 

"Când identificăm o activitate frauduloasă, lucrăm pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor şi ştergerea +Like-urilor+ false", a explicat el. 

Procedurile judiciare sunt la rândul lor destinate "să amintească potenţialilor contravenienţi că vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastră", a adăugat el. 

"Activitatea frauduloasă este rea pentru toată lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook şi oamenii de pe platforma noastră", a conchis el. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: facebook like fals