x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft va lansa o versiune gratuită pentru Office

Microsoft va lansa o versiune gratuită pentru Office

de Cristian Ionescu    |    13 Iul 2009   •   00:00

Microsoft va oferi gratis un procesor de text în word, software de prezentare şi program pentru notiţe de genul OneNote, cu acelaşi aspect şi functionalităţi ca şi software-ul Office, pe care compania îl vinde pentru calculatoarele personale.



Aceasta este cea mai recentă mutare a Microsoft în "razboiul" cu Google. Săptămâna trecută, Google a anunţat că va lansa Chrome, un sistem de operare gratuit, care va obliga Microsoft să-şi modifice strategia de piaţă.

Însă o versiune gratis de Office poate însemna pentru Microsoft o scădere în vânzări, software-ul Office fiind considerat ca făcând parte din cea mai profitabilă divizie a companiei. Versiunea programului pentru un utilizator obişnuit (home user) este comercializată cu 150 de dolari şi include cele 4 programe pe care compania intenţionează să le ofere gratis.

Potrivit Reuters, divizia Office a raportat un profit operaţional de 9,3 miliarde de dolari, din 14,3 miliarde raportate de Microsoft, pentru primele 3 trimestre ale anului fiscal curent.

Strategia Microsoft pare a fi direcţionarea utilizatorilor către site-urile companiei şi recuperarea pierderilor cauzate de versiunea Office gratuită, din numărul de vizitatori care dau click pe banerele companiei. În această schemă este inclus şi browser-ul recent lansat, Bing.

Microsoft va oferi gratuit software-ul atunci când va lansa Office 2010, următoarea versiune majoră a produsului, undeva în prima jumătate a anului viitor.

×
Subiecte în articol: IT Microsoft office