x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Milestone XT720, un Motorola cu Android 2.1 Eclair

Milestone XT720, un Motorola cu Android 2.1 Eclair

de Marina Constantinoiu    |    26 Noi 2010   •   12:59
Milestone XT720, un Motorola cu Android 2.1 Eclair

Cu un design ciudăţel dar nu deranjant, subţirel, deşi, culmea, la prima vedere nu pare, XT720 este, în proporţie de 90%, o piesă care se face remarcată, în special datorită camerei foto de 8 MP cu bliţ xenon şi zoom digital 10x, plus opţiunea de captură video HD, la 720p.

Dacă nu erau suficiente face detection-ul, redu­ce­rea efectului de ochi roşii şi stabilizatorul de ima­gine, atunci cu siguranţă faptul că XT720 permite vizionarea pe televizor HD a creaţiilor video realizate cu ajutorul telefonului, prin cablul HDMI inclus în pachet, e cu si­guranţă un atu important.

Motorola Milestone XT720 este un terminal cu sistem de operare Android, în varianta sa 2.1 Eclair. Pentru moment, el nu a fost inclus pe lista dispozitivelor care se află în aşteptarea noii versiuni 2.2 Froyo, aşa cum se întâmplă cu telefoane de la HTC, precum Le­gend sau Wildfire. Terminalul celor de la Motorola are un procesor ARM Cortex A8  de 720 Mhz, vine cu 256 MB de memorie RAM şi 150 MB de memorie internă (infim, de aceea este neapărată nevoie de un card – microSD în cazul terminalului de faţă, care şi este inclus în pachet, în varianta de 8GB). XT720 are un display de dimensiuni rezonabile pentru un dispozitiv din categoria sa: 3,7 inci, dintr-un material rezistent din seria Gorilla Glass. Este WVGA de tip TFT, capacitiv, are 16 milioane de culori şi o rezoluţie de 480x854 de pixeli, suportă multi-touch, are accelerometru pentru autorotire şi senzor de proximitate. M-au încântat camera foto, dar şi conectivitatea Internet, asigurată atât de WiFi, cât şi HSDPA la 10,2 Mbps şi HSUPA la 5,76 Mbps, viteza de reacţie, faptul că nu mi s-a blocat niciodată în timpul butonării, afişarea paginilor web s-a făcut fără probleme, rezoluţia fiind suficientă inclusiv pentru vizualizarea de videoclipuri. Dar m-a dezamăgit butonul on/off, a cărui viteză de răspuns era năucitoare, la concurenţă cu a melcului (dar poate că era doar o problemă a testerului primit). Nici cu acumulatorul nu pot spune că m-am împăcat, durata de viaţă fiind sub medie (o zi şi un pic) în condiţii de utilizare moderată (telefonie plus trafic pe net). Încă o mare dezamăgire în legătură cu noul Motorola este lipsa suportului Flash pentru browserul web (e frustrant ca la telefoanele anului 2010 să ai hălci întregi de alb în paginile unor cotidiane, de exemplu, doar pentru că n-ai Flash). Sigur, nu există nici suport DivX sau XviD, iar aplicaţia preinstalată de navigaţie (Motonav) oferită de Motorola este doar o variantă de test, pentru o perioadă de 60 de zile, dar astea sunt deja detalii. Pentru navigaţie există alternative, totul e să fii atent la forumurile „androizilor”.

Milestone XT720 permite utilizarea mai multor conturi de e-mail (Exchange, Yahoo, Gmail etc.), precum şi editarea documentelor, sincronizarea contactelor Gmail cu celelalte conturi adăugate (Facebook, Twitter, de exemplu) făcându-se automat.

 

Caracteristici:

Ecran: 3,7 inci, TFT, 16 milioane de culori, capacitiv

Rezoluţie: 480x854 pixeli

Dimensiuni: 116 x 60.9 x 10.9 mm

Greutate: 139 g

Cameră foto/video: 8 MP, autofocus, bliţ cu xenon

Procesor: ARM Cortex A8 720 Mhz

Memorie: internă 150 MB, slot pentru card microSD de până la 32 GB, card de 8GB inclus

Acumulator: Li-Po, 1390 mAh

×
Subiecte în articol: gadget