x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia ar putea primi 200 milioane euro pentru Vertu

Nokia ar putea primi 200 milioane euro pentru Vertu

de Alexandru Radescu    |    30 Apr 2012   •   10:35
Nokia ar putea primi 200 milioane euro pentru Vertu

Anuntata pentru prima oara in luna noiembrie a anului trecut, intentia Nokia de a vinde divizia de lux Vertu s-ar putea concretiza in saptamanile urmatoare.
Compania finlandeza este in discutii pentru vanzarea diviziei din Marea Britanie la un pret aproximativ de 200 milioane euro. Surse apropiate companiei finlandeze au declarat azi pentru Reuters ca Nokia negociaza tranzactia cu Permira, un fond privat de investitii din Marea Britanie.

Anterior, Financial Times a scris ca grupul este in discutii avansate cu fondul de capital privat EQT, dar negocierile s-au impotmolit.

Telefoanele Vertu pot avea cristale incrustate in ecran si safire in taste, unele modele costand peste 200.000 de lire sterline datorita metalelor pretioase folosite, la care se adauga si serviciile speciale pentru utilizatori ("Concierge').
Ratingul de credit al companiei a fost retrogradat saptamana trecuta de Standard & Poor's in categoria "junk" a investitiilor cu caracter speculativ.

Contactati de Reuters, reprezentantii Nokia, au refuzat sa comenteze informatiile, iar purtatorii de cuvant ai Vertu si Permira nu au fost disponibili.

×
Subiecte în articol: nokia vertu smartphone permira