x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Online - Copiii cresc in virtual

Online - Copiii cresc in virtual

de Mihai Manole    |    27 Sep 2007   •   00:00
Online - Copiii cresc in virtual
Sursa foto: Jeffrey Williams/

Companiile de media işi concentrează atenţia asupra publicului-ţintă. Apetitul copiilor şi adolescenţilor pentru aventuri virtuale se reflectă in evoluţia numărului şi popularităţii lumilor virtuale.

Recenta achiziţie a site-ului Club Penguin de către Walt Disney, in valoare de 350 de milioane de dolari, subliniază concentrarea atenţiei companiilor de media către segmentul de public reprezentat de copii şi adolescenţi.

Club Penguin este un mediu virtual in care copiii sunt invitaţi să se joace şi să interacţioneze unii cu alţii. Acest site este unul dintre cele mai expansive medii virtuale pentru copii, in august 2007 avănd 12 milioane de utilizatori inregistraţi şi 700.000 de abonaţi. Lumile virtuale devin destinaţii tot mai atractive pe măsură ce numărul internauţilor tineri creşte.


DE MICI.
Potrivit estimărilor realizate de eMarketer pe baza internauţilor americani, 41,5% dintre copiii cu vărste cuprinse intre 3 şi 11 ani vor folosi internetul cel puţin o dată pe lună in 2007. Asta inseamnă că aproape 15 milioane de copii din acest interval de vărste vor fi online anul acesta, numărul urmănd să crească pănă la 16,6 milioane in 2011. Se estimează că adolescenţii vor naviga pe internet cel puţin o dată pe lună, in procent de 76,4%. Pănă in 2011, procentul va ajunge la 87,1%.

×
Subiecte în articol: IT