x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţă - Europa o să vadă High Definition

Piaţă - Europa o să vadă High Definition

de Mihai Manole    |    21 Apr 2007   •   00:00
Piaţă - Europa o să vadă High Definition

Vânzările europene de televizoare High Definition (HDTV) şi de dispozitive video vor creşte cu 158% anul acesta, urmând să se ajungă la 28,1 milioane de unităţi, conform ultimei analize a pieţei, efectuată de Strategy Analytics. Până în 2012, 70% din casele europene vor deţine un televizor cu o capacitate high-definition, cu 8% mai mult decât în 2006. Majoritatea cumpărătorilor HDTV vor achiziţiona de asemenea console de jocuri sau media playere digitale.

Raportul compară modelele de previziune a adopţiei în rândul mai multor segmente high-definition. Concluzia este că până în 2012 în 44% dintre casele europenilor va exista un receptor HDTV, în 27% va exista un media player digital HD, 26% vor deţine un disc player HD şi 15% vor avea un dispozitiv portabil din aceeaşi gamă, HD. Tendinţa de orientare către HDTV este condusă de creşterea cererilor pentru LCD-uri şi plasme, majoritatea dispunând de capacitatea de transmisie HD.

LOCAL. În România, piaţa de televizoare LCD se estimează că va ajunge la zeci de mii de unităţi până la sfârşitul anului. În privinţa vânzărilor de plasme, creşterea va fi mult mai mică decât în cazul LCD-urilor. Creşterile se datorează eliminării de la 1 ianuarie a taxelor vamale pentru aceste produse care intrau înainte în categoria celor "de lux".

×
Subiecte în articol: IT