x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piscină high-tech

Piscină high-tech

de Mihai Manole    |    26 Mai 2007   •   00:00
Piscină high-tech

Pentru că o baie in piscină a devenit pentru unii rezultatul punerii la punct a mai multor detalii, a fost concepută şi tehnologia care se ocupă de aceste aspecte.



TEHNOLOGIE - Pentru casele romănilor dispuşi să plătească pentru confort
Pentru că o baie in piscină a devenit pentru unii rezultatul punerii la punct a mai multor detalii, a fost concepută şi tehnologia care se ocupă de aceste aspecte.

Dacă vreţi să vă pregătiţi corespunzător pentru ceea ce se anunţă a fi cea mai călduroasă vară din ultimii ani, ar trebui poate să luaţi in considerare posibilitatea construirii unei piscine (dacă aveţi unde şi cu ce). Şi dacă perspectiva unui astfel de refugiu răcoritor işi poate găsi loc in bugetul dumneavoastră, mai faceţi un efort ca să dispuneţi de o piscină "inteligentă", nu de una oarecare. In cadrul expoziţiei găzduite de Romexpo, Construct Expo Ambient, a fost prezentat un sistem high-tech de control al piscinelor, All-Rounder, dezvoltat de Dinotec.


CONFORT. Sistemul permite controlul tuturor parametrilor piscinei prin intermediul unui touch-panel de 5.7 inch, centrul acestei tehnologii care oferă avantajul reducerii numărului de interfeţe necesare pentru manipulare dar şi a numărului de cabluri necesare punerii in funcţiune a mecanismului. Un touch-panel secundar poate fi montat oriunde in casă, dimensiunea acestuia putănd fi modificată conform cu cerinţele utilizatorului.

Dacă vreţi să găsiţi apa din bazin la o anumită temperatură cănd ajungeţi acasă, puteţi controla intregul mecanism şi prin intermediul unui PDA. Tehnologia poate fi integrată intr-un concept mai amplu de "casă inteligentă", putănd fi adăugate module care să indeplinească alte sarcini, cum ar fi controlul sistemului de irigare a peluzei. Incă un detaliu, costul sistemului de control pentru o piscină şi un jacuzzi este undeva intre 10 şi 25 de mii de euro. In Romănia sunt deja căţiva interesaţi de un astfel de sistem.

Dacă v-aţi permis piscina deşteaptă, trebuie să luaţi şi roboţelul care o curăţă. Modelul mai simplu, văndut in 25 de exemplare anul acesta in Romănia, costă 1.700 euro iar cea mai recentă versiune costă 3.500 euro, acesta putănd fi comandat prin telecomandă.





×
Subiecte în articol: IT